Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Sobotni cpyk...

Domyślnie Sobotni cpyk...

Tym razem bez zbędnego gadania z mojej strony... Jakoś nie mam weny...

Domyślnie

jakies dziwne szumy widze na moim lapku

i te bliki w oczach mi nie pasuja
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    jakies dziwne szumy widze na moim lapku
    Szumy? Jakie szumy? Hmm... ISO 400... Może faktycznie troche wylazły po wyostrzeniu, ale chyba nie aż tak? Czy aż tak?
    Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    i te bliki w oczach mi nie pasuja
    Sa naturalnego pochodzenia. Zdjęcie było zrobione bez lampy.

Domyślnie

Mi się podoba, kolorki naprawdę fajne, co do szumów, być może trochę je widać, ale to nie przeszkadza. Zastanowił bym się czy nie skadrować trochę luźniej ?
    Pozdrawiam, Rafał
    Dwa Nikony | Szkła - całkiem jasne | błyskotki + trochę innych gratów

Domyślnie

To ja tylko zapytam. Po co ustwiłeś ISO400 i czas 1/800"? Przecież mogłeś uzyć niższej czyłości i sporo dłuższego czasu. To jest zdjęcie statyczne, a nawet gdyby dziecko się poruszało, to i tak nie jest to wyczynowy sportowiec, żeby stosować czasy krótsze niż 1/200".
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaStro Zobacz posta
    Mi się podoba, kolorki naprawdę fajne, co do szumów, być może trochę je widać, ale to nie przeszkadza. Zastanowił bym się czy nie skadrować trochę luźniej ?
    Dzięki.
    Pierwotnie kadrowałem luźniej, ale chciałem bardziej portretowo.

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To ja tylko zapytam. Po co ustwiłeś ISO400 i czas 1/800"? Przecież mogłeś uzyć niższej czyłości i sporo dłuższego czasu. To jest zdjęcie statyczne, a nawet gdyby dziecko się poruszało, to i tak nie jest to wyczynowy sportowiec, żeby stosować czasy krótsze niż 1/200".
    Khehe... To nie znasz mojego dziecka... A tak na serio, to staram się sam siebie przekonać do wyższych czułości. Mam jakies szumo-opory i zazwyczaj wolę doświetlać lampą. Wcześniej fociłem w domu i po wyjściu na zewnątrz po prostu nie obniżyłem ISO. Nie mam jeszcze nawyku/wprawy w operowaniu czułością i traktowania jej jak pozostałych parametrów ekspozycji. Ale wnioski wyciągnięte i zapamiętane. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Domyślnie Na zdjęciu ..

pełno !! uroczej weny.. Fajne . Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów