Naish,
Skoro aparat na gwarancji to udaj się do sklepu znanego jako Grays of Westminster.
Takich bzdur tam Ci nie powiedzą.
Szukaj
Naish,
Skoro aparat na gwarancji to udaj się do sklepu znanego jako Grays of Westminster.
Takich bzdur tam Ci nie powiedzą.
D70, GRD, FM2, Wyniki
Jak boga kocham to zadna prowokacja. Jak ta pani wrocila od technika z moim pudlem i mi powiedziala ze to nie bedzie dzilac bo to stare szko a nowe body to mi mowe odebralo. Poprostu nie wiedzialem co odpowiedziec, zaczolem myslec ze jestem w ukrytej kamerze. Jak juz zaczolem znowu oddychac i trzezwo myslec to stwierdzilem ze w takiej rzezni aparatu nie zostawie do naprawy.
Dzieki Czolg juz wczesniej znajomy Polak ze sklepu ze sloikami dal mi namiar na tych z westminister.
Pozdrawiam
Nie ma problemu.
A jeśli można wiedzieć, co to za sklep, gdzie znajomy pracuje?
Przejdę się chętnie w wolnej chwili.
D70, GRD, FM2, Wyniki
hmmm...no to w takim razie z moim aparatem coś jest nie tak, bo 80-200 działa...znaczy się wg tego serwisu zepsuty jak rozumiem :> ??
Nie napęd AF, a obiektyw przestaje w ogóle współpracować z aparatem w trybach automatycznych.
Sterowanie przysłoną nie działa, dopóki takiego obiektywu nie zablokujesz na MINIMALNEJ przysłonie (czyli tej o NAJWIĘKSZEJ liczbie przysłony).
I nie obiektywów bez silnika, tylko tych posiadających jeszcze pierścien przysłon.
Są obiektywy z silnikiem, w których musisz zablokować pierścien przysłon (np. AF-S 80-200) i są obiektywy bez silnika które w ogóle nie mają tego pierścienia (np. AF 70-300G).
Kompletnie nie mam pojęcia o czym Ty piszesz.
Jeżeli chodzi Ci o to, że AF na niższych przysłonach może mieć trudności z trafieniem, to wszystkie obiektywy tak mają.
Poniżej f/5.6 robi się trochę za ciemno do pracy AF - m.in dlatego puszki pracują na największej dostępnej przysłonie i przymykają ją dopiero po wciśnięciu spustu migawki.
Ostatnio edytowane przez PaRaGaS ; 14-07-2008 o 11:09
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Koledzy - może tak: przypiąłem do aparatu obiektyw 50/1.8. Odblokowałem przysłonę, przesunąłem pierścień. I co? Wyświetlacz pokazuje "FEE", lecz AF nadal ustawia ostrość.
Więc pytam ponownie - co ma wg Was wspólnego AF (AutoFocus) z ustawieniem pierścienia przysłony?
Krzysztof Paszkiewicz
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Skontaktuj się z nami