Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Thumbs down skopany AF w D200

Hej.
    Mam problem z moim D200. Mianowicie kupilem swoje body razem z nikkorem 17-55 2.8. Jak wiadomo to szkielko ma SWM i AF dzialal pieknie i prawidlowo. Wczoraj dostalem paczke z moim pieknym, nowym, cudownym 80-200 2.8 ed new. i co sie okazalo AF mi nie dziala. W celu wyjasniecia co jest skopane podpiąłem do mego (mniej juz cudownego D200) 85. 1.8 rezultat ten sam - nie dziala. Czy ktos mial wczesniej taki sam problem?? Jakies sugestie??
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-07-2008 o 10:20

Domyślnie

A czy na pewno masz wszystko poustawiane? Na korpusie wybierak AF w pozycji "S" zaś na obiektywach musisz mieć zafiksowaną maksymalną przesłonę!!!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Moze srubokret uwalony? Skoro 17-55 dziala...

Domyślnie

No do takich samych wnioskow doszedlem. Wiec udalem sie do Autoryzowanego serwisu Nikona w Londynie http://www.fixationuk.com/Fixation/Repairs.html. MASAKRA! Pani w recepcji wziela ode mnie aparat i szkielko, poszla do "technika serwisanta". Po pieciu minutach wrocila i stwierdzila, ze obiektyw i aparat sa sprawne ale to jest nowe body i nie wspolpracuje ze starymi obiektywami!!! Zalamka, lina, kamien i do wisly. Swoja droga sytuacja zmusila mnie do trenowania z MF, co musze przyznac jest dosc fajna zabawa. Musze teraz poszukac innego serwisu.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-07-2008 o 10:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naish Zobacz posta
    ...... Zalamka, lina, kamien i do wisly. ....
    Chyba raczej do Tamizy.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Chyba raczej do Tamizy.
    Nie. Do Wisły. Żeby było trudniej
    Niezłych speców mają w Londynie.
    Cytat Zamieszczone przez Rarog Zobacz posta
    A czy na pewno masz wszystko poustawiane? Na korpusie wybierak AF w pozycji "S" zaś na obiektywach musisz mieć zafiksowaną maksymalną przesłonę!!!
    Ustawienie pierścienia przysłony nie ma nic wspólnego z AF.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-07-2008 o 10:52
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Zaraz moment, chcesz powiedzieć że twój D200 nie gada z AF85/1,8 i z innymi śrubokrętami bo to są stare szkła? To chyba bajka jest... albo dałem sie nabrać na jakąś marną prowokację

Domyślnie

to na pewno prowokacja... bo mój D200 działa ze wszystkimi szkiełkami chyba że to D200 MK2... albo coś takiego
    D200/MB-D200 + S28/1,8 + S30/1,4 + N50/1,8 + T12-24/4 + S18-50/2,8 HSM + T28-70/2,6-2,8 + N24-120VR + N70-300VR + SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naish Zobacz posta
    No do takich samych wnioskow doszedlem. Wiec udalem sie do Autoryzowanego serwisu Nikona w Londynie http://www.fixationuk.com/Fixation/Repairs.html. MASAKRA! Pani w recepcji wziela ode mnie aparat i szkielko, poszla do "technika serwisanta". Po pieciu minutach wrocila i stwierdzila, ze obiektyw i aparat sa sprawne ale to jest nowe body i nie wspolpracuje ze starymi obiektywami!!! Zalamka, lina, kamien i do wisly. Swoja droga sytuacja zmusila mnie do trenowania z MF, co musze przyznac jest dosc fajna zabawa. Musze teraz poszukac innego serwisu.
    Pozdrawiam

Widocznie masz jakąś nową wersję D200 bez śrubokręta Może to jakaś Limited Edition na koniec produkcji

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Gdyby to stwierdzenie padło w naszym serwisie, wątek nie miałby końca...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów