Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

Ale daje przy zgrywaniu kilkuset zdjęć na kompa...
    (nie żyje Sandisk Extreme III)

Domyślnie

tak 20Mb/s robi swoje
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Witam

Podlączę się pod wątek może. Czy starusieńki D70 (bez "s") będzie poprawnie współpracował z CF 4Giga Sandisk Extreeme III?

Pozdrawiam
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barjab Zobacz posta
    Podlączę się pod wątek może. Czy starusieńki D70 (bez "s") będzie poprawnie współpracował z CF 4Giga Sandisk Extreeme III?
    Nie widzę przeszkód. Mój bezproblemowo działa z 4GB CF, tylko że pqi. Podobno 8-mki też łyka.
    D70 | N 18-200VR | N 50/1.8| SB 400

Domyślnie

Witam wszystkich jestem tu nowy... mojego nikona mam już z 2 miechy no i mam pierwszy problem z którym nie umiem sobie poradzić...
    właśnie mam problem... mianowicie dostałem do mojej D80 kartę PQI 8GB SDHC i raz mi zadziałała... tzn pokazało mi tam te np. 1.0k zdjęć, wyciągnąłem kartę i jak już znowu włożyłem to już mi nie działa... pokazuje mi się komunikat że "nie można użyć tej karty" (CHA) i nie wiem czy jest szansa żeby mi działała ta karta czy ją jakoś zwrócić czy wymienić... czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy to wina karty tzn że akurat ta jest uszkodzona czy ogólnie ten model kart nie chce działać? Kartę oczywiście mam odblokowaną i próbowałem ją formatować na aparacie i nic nie pomogło... na kompie śmiga bez zarzutów...
    za odpowiedź wielkie dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vrieth Zobacz posta
    Witam wszystkich jestem tu nowy... mojego nikona mam już z 2 miechy no i mam pierwszy problem z którym nie umiem sobie poradzić...
    właśnie mam problem... mianowicie dostałem do mojej D80 kartę PQI 8GB SDHC i raz mi zadziałała... tzn pokazało mi tam te np. 1.0k zdjęć, wyciągnąłem kartę i jak już znowu włożyłem to już mi nie działa... pokazuje mi się komunikat że "nie można użyć tej karty" (CHA) i nie wiem czy jest szansa żeby mi działała ta karta czy ją jakoś zwrócić czy wymienić... czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy to wina karty tzn że akurat ta jest uszkodzona czy ogólnie ten model kart nie chce działać? Kartę oczywiście mam odblokowaną i próbowałem ją formatować na aparacie i nic nie pomogło... na kompie śmiga bez zarzutów...
    za odpowiedź wielkie dzięki
    A do gotowania herbaty też używasz wody z sedesu ?
    Masz dobry aparat, to stosuj sprawdzone podzespoły !

Najlepsze i niezawodne są karty Sandiska.
    Jeśli Ci nie przeszkadza czerwony kolor, to kup Ducati plus - nie potrzeba czytnika, bo ma od razu złącze USB.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Najlepsze i niezawodne są karty Sandiska.
    Polecam również karty firmy Lexar Professional. 8GB działa mi bez problemu.
    Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawczyk Zobacz posta
    Polecam również karty firmy Lexar Professional. 8GB działa mi bez problemu.
    Pozdr
    Też tak myślę, ale z polecaniem się wstrzymuję do czasu wyjaśnienia ostatnich przypadków awarii tych kart.
    Może to jakaś fabryka, lub niedostateczna kontrola jakości, ale fakt, że marka stosowana przez zawodowców powszechnie, ostatnio sprawia niektórym i to w niektórych przypadkach, problemy - daje do myślenia.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Heh, Ok dzieki trzeba będzie jakoś zwrócić tą karte i chyba kupie dwie 4 ;p z tegocotu czytałem wiele osób poleca takie rozwiązanie dotąd jeżdże na SanDisku 1GB
    ok tak czy inaczej THX
    Nikon D80 | N 18-55 | N 55-200VR

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów