Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sasja

Domyślnie Sasja

Mam pytanko, dostałem zlecenie, mam wykonać zdjęcie, dziecka na łonie natury, klientka chce mieć zdjęcie córki wydrukowane na ścianie w formacie 290x200cm mam pytanko, ile za takie coś można wziąć, dotychczas robiłem zdjęcia produktów typu szampony, ręczniki nigdy ludzi, wiec nie orientuje sie w cenach. myślę że nie będzie z tego jakiegoś wielkiego doktoratu. Proszę o poradę
    D300 T17-50/2.8 N70-300VR

Domyślnie Odp: Sasja

czym zrobisz taki format? 290x200???? Chyba nie d300? pixle będą coś 0,65x065mm z bliska kaszka z mleczkiem
    Ostatnio edytowane przez eldritch ; 26-06-2008 o 21:00
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

o to sie nie martwię, na wielki format wystarczy 70 dpi a i tak nie ogląda sie z bliska i będzie drukowane na canvasie (płótnie malarskim) to zniweluje trochę piksle
    D300 T17-50/2.8 N70-300VR

1 dziewczynka=karton szamponow

wszystko zalezy od klienta ile jest w stanie dac
    skoro kogos stac na taki wydruk to i na prace fotografa takze
    skasuj na czysto 300-500zł (nie licze wydruku)

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    czym zrobisz taki format? 290x200???? Chyba nie d300? pixle będą coś 0,65x065mm z bliska kaszka z mleczkiem
    Nikt takiego plakatu nie będzie oglądał z odległości 5 cm...
    Przyjrzyj się plakatom na przystankach tramwajowych lub autobusowych...
    Ja wiem, że z 6 mpx wydruki na A3 wyglądają świetnie jeśli dobrze trafiliśmy z ostrością
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Uprawnienia umieszczania postów