Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Bocian

Domyślnie Bocian

Będąc na Żuławach próbowałem ustawić poprawnie ekspozycję, ale wiadomo jak to jest pod światło...
    No i olśniło mnie...

D90

Domyślnie Odp: Bocian

jeśli mam być szczery to olśnienie nie poszło chyba w dobrą stronę. Można było lepiej dopracować kadr. To jest oczywiście moje zdanie, którego nie musisz podzielać
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

A cos wiecej?
    D90

No i kaszana...wyszedł cień bociana....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Cytat Zamieszczone przez toms73 Zobacz posta
    A cos wiecej?
    sam nie wiem Może bardziej przybliżyłbym gniazdo, wtedy efekt konturowy byłby mocniejszy? Nie wiem, cholercia
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Chcialem zeby to zdjecie bardziej podzialalo na wyobraznie! Kadr daje ogolny obraz sceny.
    Drzewo (na ktorym mi zalezalo), stodola, gniazdo i bociek mialo tworzyc rozpoznawalna calosc.
    Kadrowanie w tym przypadku nic nie daje, bo i tak nie widac zadnych szczegolow!
    To zdjecie jest wbrew zasadom, ale zarazem jest w pelni czytelne.
    Nie mozna go z niczym pomylic!
    Tak to sobie wymyslilem!
    D90

2/3 zdjecia to czorna plama , jesli taki miales pomysl to ok

Cytat Zamieszczone przez toms73 Zobacz posta
    Chcialem zeby to zdjecie bardziej podzialalo na wyobraznie! Kadr daje ogolny obraz sceny.
    Drzewo (na ktorym mi zalezalo), stodola, gniazdo i bociek mialo tworzyc rozpoznawalna calosc.
    Kadrowanie w tym przypadku nic nie daje, bo i tak nie widac zadnych szczegolow!
    To zdjecie jest wbrew zasadom, ale zarazem jest w pelni czytelne.
    Nie mozna go z niczym pomylic!
    Tak to sobie wymyslilem!
    Nie przejmuj sie, "wielkiego artyste" czasami ciezko zrozumiec ...

moim zdaniem - nieudane. Jeśli bardzo chciałeś uzyskać taką kontrą, to światło o świcie albo po zachodzie słońca jeś wskazane mniejsze kontrasty, ładniejsze światło, przyciąć trochę z prawej i z góry a poluzować z lewej i mogło by być klimatycznie i ładnie
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Uprawnienia umieszczania postów