Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Taxi

Domyślnie Odp: Taxi

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    NO cóż, zamiast opowiadać i zwalać na monitory, pokażę:

Myślę, że to pokazuje to, o czym móiwę. Zgadnij, która wersja jest czyja?
    No o czywiscie masz racje, ze trzeba nad tym zdjeciem jeszcze sporo popracowac, ale w koncu jak czlowiek sie uczy to nie od razu wszystko jest perfekcyjne. Wiem ze moze byc to irytujace dla kogos doswiadczonego.
    W kazdym razie dzieki wielkie za komentarz, napewno zwroce uwage nastepnym razem zeby odpowiednio doswielac moje wypociny
    D80, N18-135, N50 1.8, Sigma 10-20

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Kaśka M. Zobacz posta
    Wiem ze moze byc to irytujace dla kogos doswiadczonego.

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!

Nie irytuje mnie to w najmniejszym stopniu. Czasem tylko zadaję pytania bez uśmiechu, za co m.in. Ciebie przepraszam... W miarę możliwości pomagam userom (może w to cięzko uwierzyć, ale takie mnei dochodzą odgłosy), i tylko jakoś rzadko dopada mnie smutek, że po raz kolejny mówię o tym samym.

Ale nie przejmuj się. TO raczej moja dolegliwośc, nie Twoja. I nie jest Twoją najmniejszą winą, że zrobiłaś takie, a nie inne zdjęice. Ani ja, ani - mam nadzieję - nikt inny nie będzie wymagał tu tłumaczeń z tego powodu.

Ale zwracani auwagi na błędy nie unikniesz - sorry... Czasem nawet dość twardo postawionych. Takie forum.

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!

Nie irytuje mnie to w najmniejszym stopniu. Czasem tylko zadaję pytania bez uśmiechu, za co m.in. Ciebie przepraszam... W miarę możliwości pomagam userom (może w to cięzko uwierzyć, ale takie mnei dochodzą odgłosy), i tylko jakoś rzadko dopada mnie smutek, że po raz kolejny mówię o tym samym.

Ale nie przejmuj się. TO raczej moja dolegliwośc, nie Twoja. I nie jest Twoją najmniejszą winą, że zrobiłaś takie, a nie inne zdjęice. Ani ja, ani - mam nadzieję - nikt inny nie będzie wymagał tu tłumaczeń z tego powodu.

Ale zwracani auwagi na błędy nie unikniesz - sorry... Czasem nawet dość twardo postawionych. Takie forum.
    Ale ja oczywiscie chetnie uslysze wszystkie uwagi, po to przeciez wystawiam te zdjecia, zeby sie czegos dowiedziec, nauczyc, przejrzec na oczy Nie wystawiam ich zeby sie nimi pochwalic, bo jeszcze dlugo nie ta liga..
    Dlatego kazdy komentarz sie liczy, a szczegolnie ten zwracajacy uwage na bledy!

Bywają wyjątki:http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=61900
    N itepe.

bombel
    Gość

Nie przesadzaj, ani nie jesteś pierwszy, ani nie ostatni... Bywają trudniejsze momenty, ale per saldo takie forum jak to, to kopalnia wiedzy, trzeba tylko umieć szukać i umieć 'widzieć'.

Ja akurat nie pomogę Ci w portretach, bo się na tym kompletnie nie znam - ale są tu jacyś, co się znają... Trzeba ich podpatrywać, a jak się da, to popytać. POkazuj coraz to lepsze prace, ucz się na błędach swoich i cudzych - i to da rezultaty.

Czasem wystarczy tylko umieć patrzeć. Weź zdjęcie z tego wątku - najwidoczniej, dokąd nie pokazałem o co mi idzie za pomocą animacji - wszyscy zdawali się nie rozumieć, o czym mówię. Podłoga była wtedy OK, ekspozycja też, moje wytykanie, że za ciemno traktowano jakbym bredził - w ogóle żadnych rażących niedociągnięć... Radzono, żebym kupił jakiś normalny monitor. A przecież nie mówię po turecku, ani nie piszę sanskrytem.

Przeciwnie - najprościej jak tylko umiem mówię o takich błędach tak mniej więcej od 3 lat, może dwóch i pół... Moje posty nie giną, można sobie obejrzeć zdjęcia, które poprawiałem (choćby i dziś). Nie mówię, że zawsze mam rację, broń boże. Ale może warto przynamniej spróbować zobaczyć, czy przypadkiem nie mam jej troszkę? Może warto zobaczyć co też inni narobili i jak się do tego forumowicze odnoszą?

Analogicznie - znajdziesz pewnie setki porad co i jak zrobić, a już na pewno możesz je zobaczyć w dziale portret. Pytanie, czy umiesz patrzeć i je dostrzec - ale to już jest zupełnie inna sprawa.

... W miarę możliwości pomagam userom (może w to cięzko uwierzyć, ale takie mnei dochodzą odgłosy)
    Dowartościujemy cię, pomagasz i to bardzo
    I myślę że to nie tylko moje zdanie
    Ja dzięki takim wypowiedzią jak ta i tutkom w którym pomogłeś mnie i innym forumowiczom, zacząłem zwracać uwagę na szczegóły, które wcześniej nie były dla mnie aż tak istotne a jednak jako całokształt miały duży wpływ na zdjęcie.
    Trochę posłodziłem więc dzień dobrze zaczęty i można wracać do pracy
    Pozdrawiam

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Nie przesadzaj, ani nie jesteś pierwszy, ani nie ostatni... Bywają trudniejsze momenty, ale per saldo takie forum jak to, to kopalnia wiedzy, trzeba tylko umieć szukać i umieć 'widzieć'.

Ja akurat nie pomogę Ci w portretach, bo się na tym kompletnie nie znam - ale są tu jacyś, co się znają... Trzeba ich podpatrywać, a jak się da, to popytać. POkazuj coraz to lepsze prace, ucz się na błędach swoich i cudzych - i to da rezultaty.

Czasem wystarczy tylko umieć patrzeć. Weź zdjęcie z tego wątku - najwidoczniej, dokąd nie pokazałem o co mi idzie za pomocą animacji - wszyscy zdawali się nie rozumieć, o czym mówię. Podłoga była wtedy OK, ekspozycja też, moje wytykanie, że za ciemno traktowano jakbym bredził - w ogóle żadnych rażących niedociągnięć... Radzono, żebym kupił jakiś normalny monitor. A przecież nie mówię po turecku, ani nie piszę sanskrytem.

Przeciwnie - najprościej jak tylko umiem mówię o takich błędach tak mniej więcej od 3 lat, może dwóch i pół... Moje posty nie giną, można sobie obejrzeć zdjęcia, które poprawiałem (choćby i dziś). Nie mówię, że zawsze mam rację, broń boże. Ale może warto przynamniej spróbować zobaczyć, czy przypadkiem nie mam jej troszkę? Może warto zobaczyć co też inni narobili i jak się do tego forumowicze odnoszą?

Analogicznie - znajdziesz pewnie setki porad co i jak zrobić, a już na pewno możesz je zobaczyć w dziale portret. Pytanie, czy umiesz patrzeć i je dostrzec - ale to już jest zupełnie inna sprawa.
    Jak juz wczesniej pisalam, ja chetnie uslysze wszelka krytyke odnosnie moich zdjec, z tym nie mam problemu, tylko co do Twoich pierwszych wypowiedzi w tym watku - odczulam straszna irytacje, ze ile mozna nam (poczatkujacym i nie tylko) tluc do glowy ze to ma byc nie tak tylko inaczej!! Ale jak widac nie jestem czestym gosciem na tym forum i zle to najwyrazniej odebralam, teraz juz bede wiedziec na przyszlosc
    A co do Twoich wypowiedzi i uwag - napewno wielu na tym forum pomogles i jeszcze wielu pewnie pomozesz, ja tez chce sie jak najwiecej dowiedziec, dlatego wal smialo co myslisz jak do tej pory.
    A odnosnie zjecia, bo tak odbieglismy od tematu, no zgadzam sie w zupelnosci ze dol zdecydowanie za ciemny (teraz to widze, bo jestem w pracy - inny monitor), sprobuje wiec to poprawic jak znajde czas, moze mi sie uda cos z tej fotki lepszego wyciagnac niz do tej pory

Bardzo lubię czytać wywody Bombla nad zdjęciami i dyskusję z ich autorami! Na prawdę wiele się można z tego nauczyć i staram się czerpać z tego garściami.

Co do zdjęcia to nawet mi się podobam, chociaż jest trochę za ciemno na dole, ale poprawione przez Bombla robi się o wiele lepsze.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Post Odp: Taxi

Wypowiedzi Bombla to jak wykłady ukochanego "pana psora" z którym czas mijał zbyt szybko bo można by słuchać, słuchać i słuchać.
    To co mnie osobiście najbardziej ujmuje to ogromna chęć podzielenia się wiedzą, cierpliwość, dostępność wypowiedzi, życzliwość.

Ogromny szacun za to!!!!!!!!!!!!!

Co do fotki to podoba mi się kadrowanie.

Pozdrawiam.
    NIKON - system

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów