Szukaj
Może jednak czytaj uważniej. Ictus pyta o obiektywy AF-S (czyli takie z silnikiem) i o śrubokręty, czyli takie bez silnika, które pracują w trybie AF-C, czyli z ciągłym autofocusem, w trybie śledzenia obiektu. W innym przypadku pytanie o "Focus tracking lock-on" nie ma sensu.
Jacek
i doskonale go zrozumialem.
eot z mojej strony
podpis nieczytelny
JK, pytalem czy lock on dziala tylko ze szklami AFS...
z tego co do tej pory zaobserwowalem to nie dziala ze srubokretami i w przypadku obiektow poruszajacych sie nawet z nieznaczna predkoscia (rowerzysci np) ostrzenie jest spowolnione... natomiast robiac zdjecia "od tylu" czyli obiektow oddalajacych sie nie mialem problemow... no ale okaze sie niedlugo czy to przypadkiem nie wina jakiejs awaryji
Nigdzie nie widziałem zastrzeżenia, że śledzenie działa inaczej dla obiektywów z silnikiem i bez. Układ MultiCam-xxxx jest w obu przypadkach ten sam i tylko zmienia się element wykonawczy. Obiektyw z silnikiem jest zazwyczaj bardziej precyzyjny od tego ze śrubokrętem i może dlatego wydaje się, że są jakieś różnice.
Jacek
Śledzenie działało u mnie z 80-200 bez silnika w D50 i D300. Działało nawet w D50 z tamronem 90
W 80-200 AF-S działa dużo lepiej niż w wersji bez silnika więc - działa.
Avatar nie jest aktualny - już nie palę.
nie chodzi o sledzenie ... bo to mozna nawet manualem robic... tylko o lock on
Skontaktuj się z nami