Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Biedronka A'la

Domyślnie Biedronka A'la

Z plenejros na polance. Swiatło naturalne lepsze ale już o 8.00 słońce paliło, zę w tym przypadku z dopaleniem lampy trzeba było.O tej porze roku to chyba trzeba o 4.00 wyruszać Szczegóły... juz nawet nie mówie...

łan

tu

pozdrawiam

Domyślnie Odp: Biedronka A'la

Paliło,paliło.....
    Schładzałeś wodą...jak widać....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Ja skądś znam tego robala
    Dwójka jest fajna

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Też go gdzieś widziałem
    Na dwójce fajna poza, ale bardzo jest widoczne odbicie światła z dyfuzora.
    8:00 to zdecydowanie za późno. O tej godzinie robactwo dostaje "na łeb" od słońca i jest nieskore do pozowania .

P.S. Tak się zastanawiam, jaki macie patent przy makro do usuwanie mgiełki - u mnie na zdjęciach póki co takowa występuje . Efekt mam taki, że owa "mgiełka" sprawia wrażenie zdjęcia poruszonego, albo takiego, z którego sobie ostrość poszła - ciekawe, co to może być .
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Mgiełka..?? Hmm. Czy chodzi np na pierwszym rozmazanie przed i za GO?? Za to bokeh, a przed, to przedbokeh

...a moze o coś innego chodzi. Jezeli o to, to krawędź liścia, przed robaczkiem była prawie na wysokości medela i poprostu weszła w kadr. Czy to dobrze.. mi się podoba taki zabieg, choć często jest to krytykowane

poprostu

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Mgiełka..?? Hmm. Czy chodzi np na pierwszym rozmazanie przed i za GO?? Za to bokeh, a przed, to przedbokeh

...a moze o coś innego chodzi. Jezeli o to, to krawędź liścia, przed robaczkiem była prawie na wysokości medela i poprostu weszła w kadr. Czy to dobrze.. mi się podoba taki zabieg, choć często jest to krytykowane

poprostu
    Chyba źle mnie zrozumiałeś. Chodzi, że na moich fotkach makro jest "mgiełka" i się zastanawiam, co wy robicie, że macie ostro
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Chyba źle mnie zrozumiałeś. Chodzi, że na moich fotkach makro jest "mgiełka" i się zastanawiam, co wy robicie, że macie ostro
    Może skróć czasy.. przy dopalaniu lampą albo oprzyj o coś aparat... no albo browarek przed foceniem i zaraz stabilniejszy uchwyt

pozdraiwam

plenejros zaliczony !!!

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Co do zdjec to dwojeczka zdecydwanie lepsza. PLenerek udany.
    Co do mgly to moze chodzi o jakis niski kontrast? Moze wstaw jakies zdjecie pogladowe to bedzie latwiej sie wypowiedziec.
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

Uprawnienia umieszczania postów