miał ktoś styczność z tym obiektywem?
Prosze o opinieStrasznie mało informacji jest o tym heliosie... Ma ktoś może jakieś przykładowe zdjęcia wykonane przy pomocy tego obiektywu?
Pozdrawiam.
Szukaj
miał ktoś styczność z tym obiektywem?
Prosze o opinieStrasznie mało informacji jest o tym heliosie... Ma ktoś może jakieś przykładowe zdjęcia wykonane przy pomocy tego obiektywu?
Pozdrawiam.
ehh no nie wierze, że nikt się nie spotkał z tym obiektywem... :/
Miałem, jak za 50zł całkiem przyjemne szkiełko - moje nie robiło jakiegoś strasznego mydełka ale też nie było super ostre, ot tak lekko powyżej średniej. Bokeh ma ciekawą plastykę. Wykonanie w zasadzie pancerne. Oczywiście z Dxx nie masz pomiaru światła, to pewnie wiesz. Po pewnym czasie idzie sie przyzwyczaić i uruchomić światłomierz w oku![]()
Taki jeden sampelek z tego szkła, jak nie zapomnę to popołudniu dam więcej.
IMO jak szukasz manualnej 50-tki to polecam Nikkora 50/1.8 Ais lub 50/1.4 Ais. W ostateczności 50/1.8 series E, który chyba ma mniejszą głębię ostrości niż Helios i fajną plastykę:
Sample 1
Sample 2
Ostatnio edytowane przez asche ; 06-06-2008 o 12:18
A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85
To po co kupowałeś lustrzankę, jak Ci w zupełności wystarczyłaby hybryda? Przynajmniej nie musiałbyś dokupywać obiektywów
Nikony serii E 50/1.8 są do wyrwania za mniej niż 100PLN
A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85
kompakty, hybrydy to kiszka straszna...a mialem teraz dosc spory okres wolny od pracy bo za murzyna nie będe robił za tysiaka więc nie mam za bardzo kasy na takie wydatki związane z foto, ale od lipca zaczynam spoko prace wiec nadrobie zaległości dość szybko i bede miał sporą szklarnie... Myśle kupić do października sigme 50 1.4 hsm, więc stałka fajna będzie
narazie helios musi wystarczyć
![]()
asche daj więcej sampli![]()
gg- 3598512
Skontaktuj się z nami