Trudno powiedzieć - chyba jest tak, że nawet nie mam za bardzo czasu zastanawiać się nad sobąObawiam się tylko, że się nie obejrzę, a będą już zupełnie duże
![]()
Szukaj
Trudno powiedzieć - chyba jest tak, że nawet nie mam za bardzo czasu zastanawiać się nad sobąObawiam się tylko, że się nie obejrzę, a będą już zupełnie duże
![]()
Nie wiem czy sie człowiek starzeje, czy młodnieje przy małych dzieciach.. ale wiem na pewno, że człowiek uczy się cierpliwości![]()
Tak będzie! Pamiętasz jak Cię na PW ostrzegałam, że tak to jest?
Tą 85mm kupiłeś nową czy używaną? Jakoś specjalnie wybierany egzemplarz czy pierwszy z brzegu? Pytam, bo sample które dostałam od sprzedającego to szkiełko na naszej giełdzie nie były...tak obiecujące
Krzycho superaśny - ale to się wie![]()
Błyskałeś lampą ? Jakie parametry ?![]()
JN
Ha ha! Nie ciesz się tak, najpierw będą trochę duże, potem bardzo ciężkie, potem już nie będą chciały za rękę na ulicy, potem będą upierdliwymi smarkaczami, potem bezczelnymi gnojkami, a potem dopiero będą duże... duże i głupie... jak my.
Ale bardzo Ci zazdroszczę, że masz bliźniaki, ile ja bym dał, żeby jeszcze mieć taką dwójkę gnojków...
Ale to już było po fakcie
85-tka używana i to jeszcze w wersji bez D. Zapłaciłem niewiele mniej niż za wersję prawie nieśmiganą z D, którą miałem kilka dni u siebie. O ile jednak tamta nie do końca gadała z moim body, to tutaj jest już lepiej. Z tego powodu wziąłem, bo przecież nie obudowa, a zdjęcia się liczą. Szkiełko jest na f/2,2 naprawdę fajne, poniżej jest słabiej. Gorzej jest jednak z AF-em - ten potrafi nieraz niedokładnie przyostrzyć (sczególnie, gdy ma się tak ruchliwe obiekty). Dodam jeszcze, że 85 jest moim zdaniem lepszym obiektywem od 50/1.4 - jest "szybciej" ostry, poza tym naprawdę lepiej sprawdza się w portrecie niż 50-tka. Przeszedłem przez wiele szkiełek i chyba 85-tka na cropie to jest to.
Prawdopodobnie przy tym zdjęciu coś błyskałem, ale parametrów nie spamiętamMiałem jedną parasolkę, którą przemieszczałem namiętnie i sprawdzałem jak działa, ale sam nie wiem gdzie i jak błysnąłem. Poza tym słońce zaświeciło naprawdę ładnie, stąd wyszło jak wyszło. Dodam, że trochę wyrównałem jasność twarzy w PSie, bo było jednak nierównomiernie doświetlone.
Hehe. Mogę wypożyczyć tak na miesiąc wakacji jak już będą większe i nie będę w stanie ich opanować![]()
![]()
Skontaktuj się z nami