Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Dziecko

Domyślnie Odp: Dziecko

Trudno powiedzieć - chyba jest tak, że nawet nie mam za bardzo czasu zastanawiać się nad sobą Obawiam się tylko, że się nie obejrzę, a będą już zupełnie duże

Nie wiem czy sie człowiek starzeje, czy młodnieje przy małych dzieciach.. ale wiem na pewno, że człowiek uczy się cierpliwości

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Obawiam się tylko, że się nie obejrzę, a będą już zupełnie duże

Tak będzie! Pamiętasz jak Cię na PW ostrzegałam, że tak to jest?

Tą 85mm kupiłeś nową czy używaną? Jakoś specjalnie wybierany egzemplarz czy pierwszy z brzegu? Pytam, bo sample które dostałam od sprzedającego to szkiełko na naszej giełdzie nie były...tak obiecujące

Krzycho superaśny - ale to się wie
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Błyskałeś lampą ? Jakie parametry ?
    JN

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Trudno powiedzieć - chyba jest tak, że nawet nie mam za bardzo czasu zastanawiać się nad sobą Obawiam się tylko, że się nie obejrzę, a będą już zupełnie duże

Ha ha! Nie ciesz się tak, najpierw będą trochę duże, potem bardzo ciężkie, potem już nie będą chciały za rękę na ulicy, potem będą upierdliwymi smarkaczami, potem bezczelnymi gnojkami, a potem dopiero będą duże... duże i głupie... jak my .

Ale bardzo Ci zazdroszczę, że masz bliźniaki, ile ja bym dał, żeby jeszcze mieć taką dwójkę gnojków ...

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Tak będzie! Pamiętasz jak Cię na PW ostrzegałam, że tak to jest?
    Ale to już było po fakcie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Tą 85mm kupiłeś nową czy używaną? Jakoś specjalnie wybierany egzemplarz czy pierwszy z brzegu? Pytam, bo sample które dostałam od sprzedającego to szkiełko na naszej giełdzie nie były...tak obiecujące
    85-tka używana i to jeszcze w wersji bez D. Zapłaciłem niewiele mniej niż za wersję prawie nieśmiganą z D, którą miałem kilka dni u siebie. O ile jednak tamta nie do końca gadała z moim body, to tutaj jest już lepiej. Z tego powodu wziąłem, bo przecież nie obudowa, a zdjęcia się liczą. Szkiełko jest na f/2,2 naprawdę fajne, poniżej jest słabiej. Gorzej jest jednak z AF-em - ten potrafi nieraz niedokładnie przyostrzyć (sczególnie, gdy ma się tak ruchliwe obiekty ). Dodam jeszcze, że 85 jest moim zdaniem lepszym obiektywem od 50/1.4 - jest "szybciej" ostry, poza tym naprawdę lepiej sprawdza się w portrecie niż 50-tka. Przeszedłem przez wiele szkiełek i chyba 85-tka na cropie to jest to.

Cytat Zamieszczone przez yakoop Zobacz posta
    Błyskałeś lampą ? Jakie parametry ?
    Prawdopodobnie przy tym zdjęciu coś błyskałem, ale parametrów nie spamiętam Miałem jedną parasolkę, którą przemieszczałem namiętnie i sprawdzałem jak działa, ale sam nie wiem gdzie i jak błysnąłem. Poza tym słońce zaświeciło naprawdę ładnie, stąd wyszło jak wyszło. Dodam, że trochę wyrównałem jasność twarzy w PSie, bo było jednak nierównomiernie doświetlone.

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    Ale bardzo Ci zazdroszczę, że masz bliźniaki, ile ja bym dał, żeby jeszcze mieć taką dwójkę gnojków ...
    Hehe. Mogę wypożyczyć tak na miesiąc wakacji jak już będą większe i nie będę w stanie ich opanować

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów