Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: CLS vs Radio

Domyślnie CLS vs Radio

Cześć,
    Mam bardzo krótkie pytanie - czy używając radiowego wyzwalania (zakładam, że Packet Wizard) można centralnie zarzącać kompensacją mocy błysku na poszczególnych lampach błyskowych (powiedzmy grupach) tak jak to jest w CLS? Chciałbym zaoszczędzić sobie biegania po plenerze i ustawiania lamp każdej z osobna. Jeśli tak czy właśnie do tego trzeba MultiMax'a?

pozdrawiam
    Remek

Domyślnie Odp: CLS vs Radio

nie mozna.

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Cześć,
    Mam bardzo krótkie pytanie - czy używając radiowego wyzwalania (zakładam, że Packet Wizard) można centralnie zarzącać kompensacją mocy błysku na poszczególnych lampach błyskowych (powiedzmy grupach) tak jak to jest w CLS? Chciałbym zaoszczędzić sobie biegania po plenerze i ustawiania lamp każdej z osobna. Jeśli tak czy właśnie do tego trzeba MultiMax'a?

pozdrawiam
    Remek
    Przez Pocket Wizard nie da rady. Pojawiło się jednak urządzonko, które może rozwiać twoje wątpliwości:
    trochę o nim tutaj.

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Widzę wiele korzyści ze stosowania PW ale też fajny jest CLS. Na razie postaram się dokładnie opanować CLS'a ale mam jeszcze jedno pytania:

1. Co zrobić jeśli z jakiegoś względu remote nie nidzi mastera (np. wewnątrz softbox'a) ? SU4 z kabelkiem? Coś innego?
    2. Czy ktoś miał problemy z CLS'em podczas mocnego oświetlenia słonecznego?

Pozdrawiam
    Remek

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Wielkie dzięki za odpowiedzi. Widzę wiele korzyści ze stosowania PW ale też fajny jest CLS. Na razie postaram się dokładnie opanować CLS'a ale mam jeszcze jedno pytania:

1. Co zrobić jeśli z jakiegoś względu remote nie nidzi mastera (np. wewnątrz softbox'a) ? SU4 z kabelkiem? Coś innego?
    2. Czy ktoś miał problemy z CLS'em podczas mocnego oświetlenia słonecznego?

Pozdrawiam
    Remek
    1. Nie miałem takiego problemu nigdy Prawie zawsze można tak lampy zamontować, żeby jednak widział.
    2. W bardzo słoneczny dzień nie miałem problemów na odległości około 4m.

Dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam
    Remek

Uprawnienia umieszczania postów