Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie Odp: Z rzepakiem w tle

Witam

Ładna ,ciepła seryjka...
    Ja,bo lubię krzaczory,wybieram..... trójkę.

Nie podoba mi się biały pasek na wysokości korony drzewa. To pierwsz rzecz na jaką zwróciłem i psuje troszke
    Nie wiem czy to to ,ale dla świętego spokoju,przed następną sesją,musisz Januszu bardziej szczegółowo prześledzić trasy lotów,bo niektórzy za mocno w chmurach siedzą.....

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Ładne fotki. Kolorki ocieplone i fajnie. Rzepaki nie są sterylnie zimne. Ty, zdaje się preferujesz cieple brwy. Dla mnie 1-ka i 2-ka.
    Pozdrawiam
    Nikon i parę szkiełek

Wybieram z serii nr2 za "warstwowosc" planow w ujeciu calej geometrii zdjecia - super zestawienie kolorow i lini wiodacych. Na nr4 niestety niebosklon sie przepalil gdzieniegdzie.
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Cytat Zamieszczone przez camrak Zobacz posta
    Wybieram z serii nr2 za "warstwowosc" planow w ujeciu calej geometrii zdjecia - super zestawienie kolorow i lini wiodacych. Na nr4 niestety niebosklon sie przepalil gdzieniegdzie.
    cholera żałuję ze pokazałem tę czwóreczkę , ale najśmniejsze jest to że mimo iż niebo wygląda na przepalone to takie nie jest (pokazuję Duble Threshold w NX-ie) szara tablica nie ma rzadnej utraty informacji domyślam się że winą jest to że spłaszczyłem perspektywę (tele) i chmury utraciły plastyczność , przez to wyglądają na przepalone - kolejna lekcja pokory

pozdrawiam

to
    Gość

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    cholera żałuję ze pokazałem tę czwóreczkę , ale najśmniejsze jest to że mimo iż niebo wygląda na przepalone to takie nie jest (pokazuję Duble Threshold w NX-ie) szara tablica nie ma rzadnej utraty informacji domyślam się że winą jest to że spłaszczyłem perspektywę (tele) i chmury utraciły plastyczność , przez to wyglądają na przepalone - kolejna lekcja pokory

pozdrawiam

Witaj Harb,
    Szczerze mówiąc, też zwróciłem uwagę na te chmury. Pomyślałem przepalone. Potem przyglądam się bardziej i nie... to nie jest czysta biel. Wygląda to tak jak by były przepalone w momecie robienia zdjęcia, a potem ratowane w NXie, przez co straciły szczegóły. Może faktycznie to wina tele, ale mi się jeszcze nie udało teleobiektywem rozwalić tak chmur

Co do reszty to przyjemna seryjka. Ja też lubię ciepłe i dobrze nasycone barwy

Dodam jeszcze tylko tyle, że wybieram dla siebie nr 2

Dla mnie jedynie 4 - choć może byłoby ładniej, gdyby rzepak był ostry.

Pozdrawiam
    Hael
    D70s | S 10-20 | N 35 2.0D | N 50 1.8D | N 85 1.8D |
    Pl-Cir MARUMI DHG 77 mm - slim | Grad ND 0.9 soft |
    SB-800 | Quantuum |

Cytat Zamieszczone przez Hael Zobacz posta
    Dla mnie jedynie 4 - choć może byłoby ładniej, gdyby rzepak był ostry.

Pozdrawiam
    Hael
    założeniem tej foteczki była taka właśnie nieostrość, tak budowane było ujęcie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    założeniem tej foteczki była taka właśnie nieostrość, tak budowane było ujęcie
    Jasne, domyślam się, że takie było założenie, a nie, że źle dobrałeś GO

Pozdrawiam
    Hael
    D70s | S 10-20 | N 35 2.0D | N 50 1.8D | N 85 1.8D |
    Pl-Cir MARUMI DHG 77 mm - slim | Grad ND 0.9 soft |
    SB-800 | Quantuum |

Cytat Zamieszczone przez Hael Zobacz posta
    Jasne, domyślam się, że takie było założenie, a nie, że źle dobrałeś GO

Pozdrawiam
    Hael
    ok. specyjalnie dla Ciebie dołożyłem nr 6

wiecie co? Najbardziej absurdalne staje się w galerii to, że powoli wszyscy zaczniemy udowadniać, że......wiemy jak i po co i dlaczego tak a nie inaczej zrobiona została dana fota....
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów