Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: zerowanie d70s

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Odp: zerowanie d70s

co się dzieje z aparatem?
    ano przy włączeniu się wszystko jest ok, ale gdy próbuje nastawić ostrość i strzelić zdjęcie zacina się i wyskakuje error.
    Przebieg ok 24 000 zdjęć więc migawka to chyba średnio hm?

puchbeary
    Gość

Cytat Zamieszczone przez postregiment Zobacz posta
    co się dzieje z aparatem?
    ano przy włączeniu się wszystko jest ok, ale gdy próbuje nastawić ostrość i strzelić zdjęcie zacina się i wyskakuje error.
    Przebieg ok 24 000 zdjęć więc migawka to chyba średnio hm?
    Niestety nie ma reguły. Jednym po 50000 innym po 500 zdjęciach. Obawiam się że zerowanie nie pomoże na ten akurat błąd bo to najczęściej usterka mechaniczna - mechanizm lustra, migawka...

Po takim przebiegu??? powinni zrobić za free z serwisie! moja ma już ponad 50tyś i żadnych problemów.

u mnie niestety juz po gwarancji więc pomysł odpadał, ale forum nikona jest wielkie
    temat : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22808 i rozwiązanie zadziałało:
    "Spróbuj zdjąć obiektyw, wisnąć spust i zobacz, czy przy zawieszonym lustrze migawka jest otwarta. Jeżeli nie, to trzeba delikatnie przepchnąć listki migawki do dołu, cienkim śrubokrętem, patyczkiem kosmetycznym, u mnie i jeszcze u kilku osób z forum pomogło, gdzieś opisywałem cały zabieg"

więc przepraszam za zaśmiecanie forum

co nie zmienia faktu ze jest uszkodzona. serwis sie klania.
    podpis nieczytelny

Uprawnienia umieszczania postów