Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Dmuchawiec

Domyślnie Dmuchawiec

Dmuchawiec, pierwsze zdjęcie w tym dziale wiec proszę o krytykę i pokazanie błędów.

Domyślnie Odp: Dmuchawiec

Ode mnie taki dmuchawiec
    fordclubpolska.org

Cytat Zamieszczone przez hddk Zobacz posta
    Dmuchawiec, pierwsze zdjęcie w tym dziale wiec proszę o krytykę i pokazanie błędów.

dobry pomysł z odfruwającymi nasionkami, tylko szkoda że mało je widac, ostrośći nieco brak no i łodyżka przykrótka tzn za dużo góry.

Szkoda wykonania! Przewidziałeś zachowanie nasionek (sam próbowałem, więc wiem ile to nieraz wymaga cierpliwości). Tylko zaryzykowałbym przywalenie max czułością -> krótką migawką. Oczywiście nie wiem, jakie miałeś warunki świetlne, więc to teoria
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Warunki oświetleniowe kiepskie, baardzo pochmurne niebo, druga sprawa to mój syn, który jest alergikiem niebardzo mógł dmuchać, więc fotka taka spontaniczna.
    Poza tym dzięki za konstruktywną krytykę, następne ujęcia będą na pewno lepsze.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Rybnik

Cytat Zamieszczone przez hddk Zobacz posta
    Warunki oświetleniowe kiepskie, baardzo pochmurne niebo, druga sprawa to mój syn, który jest alergikiem niebardzo mógł dmuchać, więc fotka taka spontaniczna.
    Poza tym dzięki za konstruktywną krytykę, następne ujęcia będą na pewno lepsze.
    Tak jak mówisz, widać ze warunki oświetleniowe nienajlepsze. Można troche podratować jedynke ociepleniem kolorów w RAW.
    | D80 | N18-70 | N35 f2.0 | 50 f1,8 | 70-300VR | SB-800

Cytat Zamieszczone przez Tom.O Zobacz posta
    Tak jak mówisz, widać ze warunki oświetleniowe nienajlepsze. Można troche podratować jedynke ociepleniem kolorów w RAW.
    Niestety robiony był tylko jpeg. Teraz widzę mój błąd, że trzeba zawsze robić w RAW a potem wołać na kompie.

fotki z tych które niestety nic nie wnoszą , trzeba się zastanowić przed pokazaniem czy na to zasługują
    sorry ale to forum ma określony poziom a Ty widzę z długim stażem

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    fotki z tych które niestety nic nie wnoszą , trzeba się zastanowić przed pokazaniem czy na to zasługują
    sorry ale to forum ma określony poziom a Ty widzę z długim stażem
    pozdrawiam
    Staż mam bardzo długi ale tylko na forum bez aparatu w rękach, teraz niestety muszę nadrobić zaległości wiec proszę o wyrozumiałość, gdyż w tych sprawach jestem zwykłym nowicjuszem.

Uprawnienia umieszczania postów