Szukaj
Bardzo fajnie wyszło przy tak szerokim kącie. Jedynka jest zupełnie odjazdowa, ale kolejne też niezłe. Duży plus merytorycznie.
W zakresie techniki - doświetlone poprawnie, momentami tylko chyba ociepliłbym nieco oraz zatuszował odbłyski z lampy. Warunki były hardcorowe, to widać, ale wybrnąłeś z tego naprawdę dobrze. Tutaj też duży plus.
Malucha urocza, zdjęcia moim zdaniem bardzo dobre. Będę musiał sprawdzić Twój przepis na doświetlanie lampą
A wracając do zdjęć - jedynka chyba najlepsza - a na 100% najbardziej radosna. Gdybym miał się czegoś czepić to kolorów - moim skromnym zdaniem za bardzo podkręcone.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
No bardzo się cieszę, że jakoś się udało, trochę kombinowałem jak zmusić Nikosia do takiej współpracy
Generalnie poza rozjaśnieniem cieni na trójce (widać) i delikatnym przyciemnieniu błękitu zdjęcia są właściwie nieobrabiane. Jest trochę zimno, ponieważ właśnie chciałem wyciągnąć kolor nieba, a na balansie na lampkę już tak nie wychodziło
Axer - kolor mam na stałe na minus w puszce, jakbym miał na zero to dopiero by było
A co do kadrów... no sama przypadkowośćwięc tym bardziej cieszą jak coś tam wychodzi
Dzięki za komentarze
Pozdrawiam!
a mnie się to dopalenie lampą w tym przypadku nie podoba, nie jestem żadnym autorytetem w tej kwestii ale jak dla mnie szczególnie na 1 widać silny błysk lampy, że aż osoby wychodzą z kadru. gdyby lampa trochę słabiej uderzyła efekt wg mnie byłby dużo lepszy.
Bardzo fajnie Ci wyszły te zdjęcia lampą.
Aż mnie korci popróbować, skoro efekty mogą być tak dobre.
1 i 2 to moje faworytki.
A imienniczka oczywiście urocza![]()
Pozdrawiam
Maja
Dzięki za komentarze
Nysander - tak na serio to była próba Nikosia
MajaS - dodam, że nazwisko Mai zaczyna się na "S"![]()
Pozdrawiam!![]()
Świetne kadry, naprawdę słowa uznania. Mi osobiście nie przeszkadza, jak Nysanderowi, moc palnika. Ewentualnie jakby się mocno uprzeć - to można by lekko przyciemnić niebo, żeby wyciągnąć palnik jako główne światło, a słonko jako uzupełnienie. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Zdjęcia bardzo dobre. Kadry tez mi sie podobają. Troche ociepliłbym tylko kolory osób (albo poprzez nakladke koloryzującą na lampę, albo obróbke w komputerze). Potwierdzam też opinie nysander'a - troche EV lampy przestawić na - i bedzie doskonale nastepnym razem.
| D80 | N18-70 | N35 f2.0 | 50 f1,8 | 70-300VR | SB-800
Skontaktuj się z nami