Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Jakis problem z D80

Pracuje na nikonie d80 i od jakiegos czasu mam problem. Wyswietla mio sie ikonka slabej baterii chociaz jest naladowana. Wtedy musze wylaczyc i wlaczyc ponownie i dziala wtedy kolejne 5 minut. Czy to uszkodzenie aparatu czy cos w ustawieniach?
    Czasami deszcz mnie zleje, czasami slonce zpali, a co sie stanie jutro - o tym nie mysle wcale. Bo teraz juz wiem jak nie czynic dobra zlem... D70s

Domyślnie Odp: Jakis problem z D80

raczej nic z ustawieniami...może robi się jakieś zwarcie...
    jak dla mnie serwis, możesz jeszcze ewentualnie przeczyścić styki baterii
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

e tam serwis od razu... :P

coś czytałem o tym na Forum, ale nie mogę znaleść tego wątku... Odepnij obiektyw i przetrzyj styki, jest duża szansa że pomoże...
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

znaczy się serwis na końcu dopiero, ale przyjmuje że jeśli ktoś pyta to zrobił już wszystko co można było ( przecieranie styków itd., łącznie z użyciem szukajki), więc zostaje rozwiązanie końcowe
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Cytat Zamieszczone przez Kuba Zobacz posta
    e tam serwis od razu... :P

coś czytałem o tym na Forum, ale nie mogę znaleść tego wątku... Odepnij obiektyw i przetrzyj styki, jest duża szansa że pomoże...
    Problem, o którym piszesz dotyczy błędu połączenia obiektywu z body, a nie słabej baterii mimo jej 100% naładowania.

Spróbuj z inną baterią, ja osobiście pierwszy raz z takim problemem się spotykam. Jak objaw będzie taki sam to nie chce martwić ale chyba tylko serwis pozostanie.
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Cytat Zamieszczone przez adamturek Zobacz posta
    Problem, o którym piszesz dotyczy błędu połączenia obiektywu z body, a nie słabej baterii mimo jej 100% naładowania.
    no właśnie nie, kiedyś spotkałem się z wytłumaczeniem że procesor w obiektywie daje jakieś błędne sygnały i stąd błędne wskazania naładowania akumulatora... No nie mogę znaleść tego wątku, ale wiem że pare osób miało ten problem i to właśnie przez obiektyw...
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

Też taki problem miałem kiedyś, ale samo przeszło.
    NIKON D80 + GRIP | Nikkor 55-200| Tamron 17-50mm | CPL Mariumi | Cokin | SanDisk 2GB | 2 x En-EL3e | Metz 32CT 7 | Metz 48 AF-1

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=41051

miałem taki problem - okazało się, że -tak jak pisze Kuba "procesor w obiektywie daje jakieś błędne sygnały i stąd błędne wskazania naładowania akumulatora...". Gdy zacząłem podpinać inne obiektywy - problem zniknął. pzdr.

I u mnie wystąpił ten problem. Poprzecieranie wszystkich styków pomogło.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Uprawnienia umieszczania postów