Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Domyślnie Odp: Drukarka do zdjec??

Z zamiennikami to jest różnie. Najbardziej bym się bał sporego prawdopodobieństw zapchania dusz w drukarce. Ja jednak kiedyś zaryzykowałem, zamontowałem w Epsonie R220 system stałego zasilania, nalałem do każdego zbiornika po 100 ml tuszu i ...........wszystko działa. Koszty spadły zasadniczo a jak robiłem porównania wydruków na oryginałach i zamiennika to nie było o co się spierać. Zawsze pozostaje temat trwałości obrazu. Mam kolegę, który jest perfekcjonistą, jeżeli chodzi o wydruki. Do swojej A 3 Canoan kupił kiedyś tusze w Lidlu po ok. 13,00 za pojemnik i był pozytywnie zaskoczony.

Ja polecam canona pixmę 4500 jakość zdjęć jak dla mnie to rewelacja bez znaczenia czy na formacie A6 czy A4.

bo to prawie to samo co 4300, najważniejsze, że mają kroplę wielkości 1pikocostam, 4 kałamarze i dużą rozdzielczość wydruku. teraz już chyba nawet nie dostaniesz łatwo nowej 4300.
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Oszczędny w słowach Awatar MarzycielPL
    Miasto
    Nibylandia (Konin)

nie wiedzialem ze watek sie tak rozwinie ale to dobrze poznac opinie uzytkownikow, chyba skusze sie na IP4500 gdyz IP4300 juz praktycznie nie do kupienia jest, tylko martwia mnie glowice jak czesto trzeba cos przedrukowac zeyb wsio ok bylo?
    D80+50/1,8+AF-S DX VR 18-200 f/3.5-5.6G+Tokina 28-70 2,8+SB600+4GB SDHC KINGSTON+HOYA HMC UV(0)+MacBook 13,3", 2,1 C2D, 120 GB, 4 GB RAM, WD MyBook 750 GB
    http://www.digart.pl/centrum/digarty.html

ja drukuję sporadycznie. Zimą przez 2 miesiące ani razu nie włączona - zero problemów. Ponoć czasy zasychających tuszy minęły bezpowrotnie

tylko trzeba uważać na zamienniki - nie używać niesprawdzonych.
    ######################

wlasiukk dzięki za info. Jakbyś znalazł przypadkiem ten temat to podrzuć
    D80 + N18-70 + 55-200 + N50/1.8 + T12-24/4 + Sb600 + dylematy

duzo czytania - http://forum.idg.pl/index.php?setski...howtopic=57900

ogólnie wychodzi, że przy pixmie to skyhorse lub nabijamy tuszem OCP (dla hardcorowców).
    ######################

A czy ktoś by się pokusił o podanie, przyblizonej oczywiście, liczbie kartek A4 (zdjęć) wydrukowanych na jednym komplecie tuszy? Czy Epson jest dużo bardziej tuszożerny?
    D750
    flickr

Cytat Zamieszczone przez koniksk Zobacz posta
    A czy ktoś by się pokusił o podanie, przyblizonej oczywiście, liczbie kartek A4 (zdjęć) wydrukowanych na jednym komplecie tuszy? Czy Epson jest dużo bardziej tuszożerny?
    Nie ma szans na wyliczenie czegoś takiego. W każdym zdjęciu jest tak różne pokrycie papieru tuszem, że nijak teoretyczne obliczenia mają się do rzeczywistości. Jedno możesz przyjąć za pewnik. Tuszy w oryginalnych (dedykowanych) pojemnikach na wiele nie starczy. To jedyny pewnik

Myślałem, że ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami, niekoniecznie nawet obiektywnymi. Przymierzam się do zakupu drukarki i wacham się pomiędzy Epson R285 a Canon Pixma IP4500. Do tej pory miałem kiepskie doświadczenia z Epsonem a raczej pozytywne z Canonem. Wiem, że do Canona sa dosyć dobre zamienniki, raczej nie planuje napełniania ani systemów zasilania. Z kolei słyszałem, że Epson lepiej drukuje ale czy jest to zauważalne? Pomijając fakt opłacalności drukowania zdjęć w ogóle (z wyjątkiem może A4) w porównaniu do ceny odbitek z labu, która drukuje lepsze zdjęcia, a która jest bardziej ekonomiczna?
    Pytanie do użytkowników Canona, czy będę zadowolony z Canona? Dodam, że nie zamierzam oglądać zdjęć pod lupą, nie jestem też przesadnie wymagający. Czy jak zobaczę wydruk z epsona to się załamię, że właśnie jego nie kupiłe,?
    Ostatnio edytowane przez koniksk ; 24-04-2008 o 13:44
    D750
    flickr

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów