Szukaj
Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
trasat, zmotywowałeś mnie do założenia pewnego wątku, bo chciałem już od pewnego czasu opisać swoje sposoby na sprawdzanie szkieł. Jak trochę poczekasz, to cosik skrobnę i dam link![]()
Będzie góra do jutraTo będzie kilka porad związanych z BF/FF i testowaniem w sklepie
![]()
Super pomysl, bardzo sie przyda poczatkujacym, bedzie go mozna gdzies przykleic (najlepiej w dziale Optyka).
trasat23 widze, ze sie zdecydowales na 18-50/2.8 HSM Macroi dobrze! Co sie bedziesz grzebal w Tamronach
Aha, jak bedziesz kupowal obiektyw, to sobie go mozesz w domu spokojnie i dokladnie potestowac (po wstepnym tescie w sklepie) przed podbiciem gwarancji, jak sie okaze, ze jest cos z AF nie halo to sobie wymienisz
![]()
A ja zkolei z drugiej strony.
Zaznaczam, że pisze na podstawie tylko własnych spostrzeżeń.
Każdy tamron, którego testowałem był ostrzejszy od dwóch sigm 18-50, którymi sie bawiłem. Z kolei obie sigmy trafiały w punkt, Tamron niekoniecznie. To znaczy nie w całym zakresie, na ogół na dłuższym końcu BF
wniosek - sigmy pewniejsze codo AF, ale kicha z ostrością, Tamron - jak się trafi dobry egzemplarz, to chyba lepszy wybór, bo używalny od pełnej dziury. Obie sigmy na 2.8 t ostraszne mydło, aż do 4-5.6...
już chyba lepiej kita kupić
pozdrawiam, MC![]()
zdjęcie życia jeszcze przede mną
Mój miniporadnik tutaj - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=55208![]()
Skontaktuj się z nami