Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Test w sklepie

Domyślnie Test w sklepie

Witam Chce kupic d 80 z sigmą 17-50/2,8. Ale boję się że sprzedawca wepchnie mi kiepskie szkło jako amatorowi. Na co zwrócić szczególną uwagę, jak sprawdzić bf/ff. Czy w sklepie jest to w ogóle możliwe (chodzi o warunki o światło) Dodam, że od razu będę kupował lampę sb-800.

Domyślnie Odp: Test w sklepie

test na bf/ff najlepiej uzyć linijki albo kartki z tekstem, robisz zdjecie pod katem ok 45 stopni celując w konkretne miejsce, szkło najlpeij sprawdzic patrzac na soczewki, zarówno przednią jak i od strony bagnetu, sprawdz wszelakie luzy na tubusie, obejrzyj dokładnie bagnet obiektywu ( czy nie jest porysowany, sprawdz prace pierscieni do ustawiania ostrosci i ogniskowej, zobacz czy w srdoku szkla nie ma paprochów itp, aparat najlepiej dokładnie obejrzec, sprawdzic kółka nastawów, wszystkie guziki ( czy sie wciskaja i jak pracuja ) jak kupujesz lampe to nie bedziesz miał problemów ze swiatłem w sklepie. sprawdz tez przeglądanie zdjęc i podstawowe funkcje przy pomocy guzików, czasami jest tak ze cos nie styka i wciskasz a tu nic.

nie martw sie za wczasu moim zdaniem.

robisz zakupy za 6000 i obawiasz sie niecelnego szkła?
    kup, sprawdz przez kilka dni i oddaj w nienaruszonym stanie,jesli bedziesz mial watpliwosc co do szkła.
    łaski sprzedawca nie robi.

a swoja drogą...niech moze nikon nie leci w gumki i nie oddaje do sklepów second gatunkowych szkiel, ?
    to, że to nie jest profi szkło, nie znaczy że ni epowinno przejść kontroli jakosci.
    dla mnie to nie do pomyslenia, wydajesz kase i musisz sie martwic, czy dostaniesz cos wadliwego czy moze jednak sie uda,i dobrego.
    zatem kup, przetestuj spokojnie i jak cos...masz 10dni.
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Cytat Zamieszczone przez rockabilly Zobacz posta
    nie martw sie za wczasu moim zdaniem.

robisz zakupy za 6000 i obawiasz sie niecelnego szkła?
    kup, sprawdz przez kilka dni i oddaj w nienaruszonym stanie,jesli bedziesz mial watpliwosc co do szkła.
    łaski sprzedawca nie robi.

a swoja drogą...niech moze nikon nie leci w gumki i nie oddaje do sklepów second gatunkowych szkiel, ?
    to, że to nie jest profi szkło, nie znaczy że ni epowinno przejść kontroli jakosci.
    dla mnie to nie do pomyslenia, wydajesz kase i musisz sie martwic, czy dostaniesz cos wadliwego czy moze jednak sie uda,i dobrego.
    zatem kup, przetestuj spokojnie i jak cos...masz 10dni.
    mowa jest o sigmie 17-50, a nie nikkorze 17-55

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    szkło najlpeij sprawdzic patrzac na soczewki, zarówno przednią jak i od strony bagnetu, sprawdz wszelakie luzy na tubusie, obejrzyj dokładnie bagnet obiektywu ( czy nie jest porysowany, sprawdz prace pierscieni do ustawiania ostrosci i ogniskowej, zobacz czy w srdoku szkla nie ma paprochów itp, aparat najlepiej dokładnie obejrzec, sprawdzic kółka nastawów, wszystkie guziki ( czy sie wciskaja i jak pracuja ) jak kupujesz lampe to nie bedziesz miał problemów ze swiatłem w sklepie. sprawdz tez przeglądanie zdjęc i podstawowe funkcje przy pomocy guzików, czasami jest tak ze cos nie styka i wciskasz a tu nic.

czy rozmawiamy o nowym sprzecie czy o zenicie na pchlim targu?

wszystko ma działać bez sprawdzania- wydajesz grube tysiaki
    jesli nie,oddajesz sprzęt i na koniec sprzedajesz za free kopniaka sprzedawcy.
    to moje zdanie, sprzedawca odpowiada za to, co sprzedaje.

jaroslavgth....nie zauważylem...ze to sigma, zauwazylem tylko swiatlo wiec chyba szkło sie ceni.
    sigma i nikkor, dla mnie jeden dziad.

podrzucę ci jeszcze nowszą wersje sigmy 18-50 2.8 macro lub takiego samego tamrona...
    sprawdz co ci bardziej odpowiada i kupuj.
    Ostatnio edytowane przez rockabilly ; 10-04-2008 o 11:40

czy rozmawiamy o nowym sprzecie czy o zenicie na pchlim targu?

wszystko ma działać bez sprawdzania- wydajesz grube tysiaki
    jesli nie,oddajesz sprzęt i na koniec sprzedajesz za free kopniaka sprzedawcy.
    to moje zdanie, sprzedawca odpowiada za to, co sprzedaje.

jaroslavgth....nie zauważylem...ze to sigma, zauwazylem tylko swiatlo wiec chyba szkło sie ceni.
    sigma i nikkor, dla mnie jeden dziad.

podrzucę ci jeszcze nowszą wersje sigmy 18-50 2.8 macro lub takiego samego tamrona...
    sprawdz co ci bardziej odpowiada i kupuj.
    to oczywista oczywistośc ze wydając kase na sprzet wymagasz aby wszystko było ok, ale... nie zawsze tak jest, ja nigdy nie miałem problemów połowe kupiłem przez neta i nigdy sie nie zawiodłem, ale czytając rozne posty wnioskowac mozna ze takowe problemy sie pojawiają, jezeli jest mozliwosc podpięcia szkła i zrobienie kilku zdjęc to czemu nie.

Owszem problemy się pojawiają, ja póki co tez niczego kupionego nie wymienialem ale.....niedoróbki świadczą tylko i wyłącznie o nieudolności producenta, który zarzuca rynek swoim wadliwym chłamem, jednocześnie pokazując jak głeboko w czarnej d@pie ma takich klientów jak my- klientów końcowych.

Ale ale Jarku...nie straszmy nowego usera systemu Nikon)
    Ostatnio edytowane przez rockabilly ; 10-04-2008 o 11:53

Owszem problemy się pojawiają, ja póki co tez niczego kupionego nie wymienialem ale.....niedoróbki świadczą tylko i wyłącznie o nieudolności producenta, który zarzuca rynek swoim wadliwym chłamem, jednocześnie pokazując jak głeboko w czarnej d@pie ma takich klientów jak my- klientów końcowych.

Ale ale Jarku...nie straszmy nowego usera systemu Nikon)
    jarku?

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

przestańcie się przejmować BF-FF...to jest wyjątkowo rzadkie zjawisko...pracuje w handlu foto więc wiem
    instagram.com/darkroomnightlife

Smile Odp: Test w sklepie

tak sobie przekabaciłem patrząc na Twojego nicka.....
    jesli masz jacoslaviegth na imię inaczej niz Jarek to duże sorry.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów