Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie Odp: Krajobraz swojski II

1 podoba mi sie. Harbowe kolorki, sielankowy klimat. Na plus.
    2 wole poprzednia wersje. pisalem juz dlaczego

Pozdrawiam
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Moim zdaniem na obydwu za dużo dołu jest.

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Ktoś napisał, że kontrast jest słaby, chyba nie wie o czym mówi. Niech sobie popatrzy na zdjęcia innych, wtedy oczy mu się otworzą. Zdjęcia są naprawdę świetne. Może na pierwszym kadr powinien być podniesiony do góry (mniej ziemi, więcej nieba). Przy drugim nie obcięłabym drogi. Ale to tylko moje skromne zdanie.
    O 8-mej z minutami Janusz dosycił foty.Jeśli ktoś nie wie o czym mówi ,to zapewne ta osoba która nie czyta dokładnie co było wcześniej napisane,lecąc przez wątek..." po łebkach"...

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

swiatlo
    Gość

Moim zdaniem dwójka znacznie lepsza niż poprzednia wersja.
    Ciekaw jestem jakby wyszedł ten kadr jakbyś tam jeszcze raz wrócił i zrobił to samo, ale jeszcze bliżej płotu i prawie z poziomu ziemi. Czyli ustawił statyw na jakieś pół metra wysokości. No i oczywiście użył odległości hiperfokalnej aby całość była w GO. I tak wycelował aby ta chata była widoczna pomiędzy przęsłami płotu.
    Ot tak jestem ciekaw....

Dwójka nabrała prawdziwej dynamiki i teraz do mnie wyraźnie gada - czyli ta wersja mi się ...bardziej
    1 - takich kadrów jakoś nie bardzo lubię - sama nie wiem czemu. Niejednokrotnie takie kadrowanie popełniłam i nadal popełniam i potem główkuję w domu co by uciąć i gdzie by skrócić.... po prostu coś mi zaburza równowagę patrzenia - chyba.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Słabe światło, słabe niebo - na obydwu to samo... polecam inną porę dnia/pogodę/porę roku (niepotrzebne skreślić ) - miejsce ok.

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Moim zdaniem dwójka znacznie lepsza niż poprzednia wersja.
    Ciekaw jestem jakby wyszedł ten kadr jakbyś tam jeszcze raz wrócił i zrobił to samo, ale jeszcze bliżej płotu i prawie z poziomu ziemi. Czyli ustawił statyw na jakieś pół metra wysokości. No i oczywiście użył odległości hiperfokalnej aby całość była w GO. I tak wycelował aby ta chata była widoczna pomiędzy przęsłami płotu.
    Ot tak jestem ciekaw....
    witaj Czarku -z czystej ciekawości będąc tam ponownie postaram się skadrować w/g Twojego przepisu ,będzie to kolejne doświadczenie

Nemeth-dzięki za radę ale cholera po docięciu obu (były takie doświadczenia ) czegoś mi brakowało , może
    generalnie powinno być inne kadrowanie ----z tym że ja bardzo lubię pionowe kadry

Jm-mnie też się wydaje że dwójka jest troszeczkę lepsza -ale teraz już wiem że to nie do końca to, i chętnie przy okazji powtórzę ten motyw
    raz jeszcze
    co do jedynki ,to ja uwielbiam taką prostotę wiejskich pól dosyconych dość mocno kolorystycznie -ale masz rację
    ,póżniej występuje problem z ustaleniem własciwego cięcia (co wcale nie oznacza że przestanę takie robić)

dziękuję wszystkim za odwiedziny i opinie -pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów