Problem zaczął się jakiś miesiąc temu, ale był ledwo zauważalny, ale doszło do tego, że wszystkie fotki miały tą wadę a mianowicie były lekko przekręcone (zgodnie z ruchem wskazówek zegara, o jakieś 10-12 stopni). W wizjerze kadr był poprawny natomiast na pstrykniętym zdjęciu już był lekko przekręcony.
Poniższe przykładowe zdjęcie pokazuje problem. Dodam, że w wizjerze wszystko było prosto (włączyłem sobie nawet grid'y by mieć większą pewność)
inne fotki z problemem w galerii (oczywiście resztę krzywych fotek alb wyprostowałem, albo usunąłem)
http://picasaweb.google.pl/goncik/Kadr
Ponieważ nie znalazłem żadnych postów o podobnym problemie udałem się do serwisu Nikona (w Warszawie na ul. Postępu). A tam chwilowa konsternacja Pana co przyjmuje sprzęt, zniknął na dłuuuższą chwilę na zapleczu, wraca i stwierdza... na początku trzeba zrobić wycenę naprawy (90 zł i 2 tygodnie czekania!) a potem się okaże. Wycena potrzebna ponieważ takie coś to w serwisie widzieli pierwszy razJak naprawa będzie za droga i nie do przyjęcia (dla mnie) to oddają aparat i inkasują ww 90 zł jak nie to ponoszę koszt tylko naprawy, ale już mi się robi ciepło ile to może kosztować!! Dodam tylko, że w serwisie Nikona 1 godzina robocizny to 200 zł
![]()
Dam znać jak będzie wiadomo co z tym dalej się potoczyło...
PS. Dodam tylko, że aparat nie upadł, nic na niego nie spadło, nie był czymś klepnięty itp
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami