Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Obiektyw do D80

Wink Obiektyw do D80

Witam mam pytanie do bardziej doświadczonych szczególnie w branży foto ślub
    Zamierzam kupić nowy obiektyw do D 80 poprzednio miałem a raczej mam 18-70
    zdecydowanie coś jasnego będzie służył jako jeden więc do ślubów ,plenerów itp.
    Pozdrawiam

Domyślnie Odp: Obiektyw do D80

oj, nie ten dział- to do optyki pasuje. I w optyce ten temat wałkowany był setki razy (nawet teraz na 1-szej stronie w tym dzialem masz ten temat rozwinięty na 150 postów). Dodatkowo jet forum ślubne- tam też poszukaj.
    I brakuje podstawowej informacji w tym pytaniu- ile masz kasy na to
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

odpowiedz jest prosta:
    palisz stówkami w kominku -> 24-70/2.8 + 14-24/2.8
    nie palisz stowkami w kominku, ale lezy przed nim skora z tygrysa, ktorego sam zabiles na safari w Afryce -> 17-55/2.8 + 12-24/4
    nie masz kominka tylko kaloryfer w malym mieszkanku -> Tamron 17-50/2.8 + Tokina 12-24/4

P.S.
    Bez szerokich szkiel tez bedzie ok, ale bedzie Ci ich brakowalo
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Taki fajny i stosunkowo tani ślubny zestawik: Tamron 17-50 f2.8 + Nikkor 85 f1.8

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    odpowiedz jest prosta:
    palisz stówkami w kominku -> 24-70/2.8 + 14-24/2.8
    nie palisz stowkami w kominku, ale lezy przed nim skora z tygrysa, ktorego sam zabiles na safari w Afryce -> 17-55/2.8 + 12-24/4
    nie masz kominka tylko kaloryfer w malym mieszkanku -> Tamron 17-50/2.8 + Tokina 12-24/4

P.S.
    Bez szerokich szkiel tez bedzie ok, ale bedzie Ci ich brakowalo
    bardzo celne, zdecydowanie zgadzam się.
    D300 i trochę gratów.

[QUOTE=swider;659648]odpowiedz jest prosta:

Upolować tygrysa na safari w Afryce, to można pod warunkiem, że się go samemu do Afryki dostarczy.
    Równie dobrze można polować na tygrysy w Polsce (chociaż nie wiem czy nie łatwiej, bo parę mizernych sztuk błąka się po polskich ogrodach zoologicznych).
    Pozdrawiam .
    N D80; N 18-70/3,5-4,5 DX; N 50/1,8D

Cytat Zamieszczone przez alfabravo Zobacz posta
    Upolować tygrysa na safari w Afryce, to można pod warunkiem, że się go samemu do Afryki dostarczy.
    Upsss... ale dalem ciala Ok, powiedzmy, ze chodzilo mi o lwa A na tygrysy niech bedzie do Indii, bo tam ich obecnie najwiecej
    Najzieleńszy z zielonych

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Taki fajny i stosunkowo tani ślubny zestawik: Tamron 17-50 f2.8 + Nikkor 85 f1.8
    A może takie trio ? Nikkor 35/2 (lub Sigma 30/1.4) , Nikkor 50/1.8, Nikkor 85/1.8

ale kolega napisal, ze:
    Cytat Zamieszczone przez paranoid Zobacz posta
    zdecydowanie coś jasnego będzie służył jako jeden więc do ślubów ,plenerów itp.
    Pozdrawiam
    A zestaw stalek to juz raczej nie to Nie wspomne o tym, ze trzeba byc naprawde zarabistym w tym fachu, zeby zaglowac podczas slubu stalkami. Bez obrazy paranoid
    Najzieleńszy z zielonych

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Nie wspomne o tym, ze trzeba byc naprawde zarabistym w tym fachu, zeby zaglowac podczas slubu stalkami.
    Ja nie widze nic trudnego w tym. Np. N50/1.8 i 35/2 są tak małe i poreczne, ze zmiana ich to kilka sekund dosłownie...
    No, ale spoko, zoom na pewno wygodniejszy, tyle ze i ciemniejszy. A w kosciolach kazda działka przysłony jest na wagę złota

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów