Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Sigma 50-500 EX DG HSM

Witam,
    przeszukałem forum ( przynajmniej w części dotyczącej zoomów ) i nie znalazłem nic poza drobnymi wtrąceniami i ogólnymi uwagami. Ale konkretnie. Chodzi mi o doświadczenia użytkowników Sigmy 50-500 4,0 - 6,3, EX DG HSM.
    Przymierzam się do jakiejś dlugiej ogniskowej i szukam optymalnego rozwiązania oczywiście za rozsądne pieniądze.
    Jednym z rozwiązań jest właśnie ten obiektyw.
    Przeznaczenie : przyroda ( ptaki i inne zwierzaki ).

Za wszelkie informacje będę wdzięczny szczególnie te od użytkowników.

Pozdrawiam
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

ja tez mam na oku ten obiekty ale chyba poczekam co pokaza nowe obiektywy sigmy z OS.
    a dla ciebie mam link
    sigma 50-500
    mozesz sobie poogladac jakie zdjecia robie ten obiektyw
    Masa szpargałów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wanaja Zobacz posta
    ja tez mam na oku ten obiekty ale chyba poczekam co pokaza nowe obiektywy sigmy z OS.
    a dla ciebie mam link
    sigma 50-500
    mozesz sobie poogladac jakie zdjecia robie ten obiektyw

Dzięki za link. Widziałem to wcześniej ( mówię o photodo ). Zdjęć nie oglądałem wcześniej. Na pierwszy rzut oka
    wyglądają przyzwoicie . Ale na laptopie to może być złudne. W domu odpalę normalnego kompa i tam pooglądam.

Czekam na opinie użytkowników.

Pozdrawiam
    Yoora

Domyślnie

obejrz jeszcze zdjecia na pbase.com
    z tego co wyczytalem i slyszalem to obiektym ma bardzo dobre opinie, lecz ja bym poczekal na wersje z OS, cenowo ma byc w okolicach 4 tys

Domyślnie

Czyżby nikt z kolegów nie miał ani nie użytkował w przeszłości tego szkiełka?
    Aż wierzyć mi się nie chce.
    Chyba że zazdrośnie strzeżecie swoich wrażeń.
    A może jest tak źle, że aż pisać nie chcecie. Opinie są zachęcające, ale .... . To są opinie z testów. Ja wolę z praktyki.

Czekam na odzew.

Pozdrawiam
    Yoora

Domyślnie

Testowałem je przelotnie pośrednicząc w sprzedaży tego szkła. Mimo mojej niechęci do Sigmy wywarło na mnie b. pozytywne wrażenie. Obiektyw był szybki i o dziwo morderczo celny (na D2H). Jakości optycznej nie mam nic do zarzucenia, o dziwo nawet na 500mm całkiem przyzwoicie się sprawował.

Oszczędny w słowach Awatar Habibi
    Miasto
    Aachen/Krapkowice

Domyślnie

Tez sie tak zastanawiam nad czym dluzszym ,ale jak wyczytalem na roznych stronach to OS w Sigma 80-400mm
    jest troche powolne a 50-500mm ma HSM tylko ciemny na koncu 6,3
    Alternatywa 100-300mm f/4 mialem ten egzemlarz 15min przypiety to mojego aparatu i jestem teraz w fazie wyboru,tylko co wybrac????
    Pozdrawiam
    D200, D70s ,S 18-50mm,f/3,5-5,6 DC,S 70-300 f/4-5,6 D DL,S 150-500mm f/5-6,3 APO,DG,OS
    http://www.habibi.fotogalerie.pl http://plfoto.com/158450/autor.html

Oszczędny w słowach Awatar Habibi
    Miasto
    Aachen/Krapkowice

Domyślnie Odp: Sigma 50-500 EX DG HSM

hej @fotograf ,wlasnie w tym problem czlowiek niewie co robic Sigma 150-500 zapowiada sie interesujaco
    tylko jak to OS bedzie takie powolne (mechaniczny naped czy cos podobnego) jak w Sigmie 80-400mm ?????
    Pozdrawiam
    D200, D70s ,S 18-50mm,f/3,5-5,6 DC,S 70-300 f/4-5,6 D DL,S 150-500mm f/5-6,3 APO,DG,OS
    http://www.habibi.fotogalerie.pl http://plfoto.com/158450/autor.html

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie Odp: Sigma 50-500 EX DG HSM

używałem...bardzo przyjemne szkło...myślałem na początku o wahaniach jakości przy tak szerokim zakresie ogniskowych...a okazało się że bardzo dobrze się spisuje...poza tym bardzo solidna konstrukcja
    instagram.com/darkroomnightlife

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów