Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Unhappy Problem z baterypakiem do D200

Witam.Dzis stalem sie posiadaczem Nikona D200.Kupilem go z batery pakiem i tu zaczyna sie moj problem.Aparat na akumulatorze dziala, na bateriach NI-mh nie.Czy ktos potrafi mi napisac co jest nie tak.czy po za wyborem bateri z meni aparatu trzeba jeszcze cos ustawic.

Domyślnie

sprawdz styki na koszyku paluchów i w samym MBD200. Moze to problem przepływu pradu. Jak w menu zmieniłeś na paluchy to powinno działać.
    pozdro!
    analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

A może paluszki są kiepskiej jakości i po prostu sobie nie dają rady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szumi Zobacz posta
    Witam.Dzis stalem sie posiadaczem Nikona D200.Kupilem go z batery pakiem i tu zaczyna sie moj problem.Aparat na akumulatorze dziala, na bateriach NI-mh nie.Czy ktos potrafi mi napisac co jest nie tak.czy po za wyborem bateri z meni aparatu trzeba jeszcze cos ustawic.
    Nic więcej ustawiać nie musisz.
    Jeśli nie działa na akumulatorach, to albo masz je rozładowane, albo jedno ogniwo padło (zdarza się - sprawdz woltomierzem), albo koszyk/bp, aparat jest walniety.

Co do zasilania alkalicznymi - raz próbowałem, ale jakieś cienkie kupiłem, to nawet sie chłopak nie włączył, tylko migal bateria
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie Odp: Problem z baterypakiem do D200

u mnie również nie działa, ale wychodzi na to że koszyk nie styka Będę próbował podłożyć jakąś blaszkę, a jak nie to będę reklamował

mam juz spporo czasu pojemniczek na aku, ale jeszcze ani razu nie sprawdzałem jak dziala na paluchach, aż sprawdze

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta
    Nic więcej ustawiać nie musisz.
    Jeśli nie działa na akumulatorach, to albo masz je rozładowane, albo jedno ogniwo padło (zdarza się - sprawdz woltomierzem), albo koszyk/bp, aparat jest walniety.

Co do zasilania alkalicznymi - raz próbowałem, ale jakieś cienkie kupiłem, to nawet sie chłopak nie włączył, tylko migal bateria
    przeciez pisal ze na aku dziala
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Cytat Zamieszczone przez fotojacek Zobacz posta
    przeciez pisal ze na aku dziala
    Przeczytaj jeszcze raz cały wątek, a wywnioskujesz że piszę o AA wsadzanych do koszyka (które są akumulatorami, a nie bateriami).
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Uprawnienia umieszczania postów