Cześć! Jak myślicie, kupić D80, bo ceny są przystępne...czy czekać na nowość D90(o ile takowy będzie?).
Szukaj
Cześć! Jak myślicie, kupić D80, bo ceny są przystępne...czy czekać na nowość D90(o ile takowy będzie?).
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
możesz czekać, ale nie oczekuj, że będzie w cenie teraźniejszego D80
D80 po premierze kosztował ok 4,5-5k zł..., taka była cena sugerowana
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
jakby ktos jeszcze nie czytal to podaje specyfikacje D90 :
http://yourphotoarchive.com/laugh.htm
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
było![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Ja cały czas czekam na D90
ogolnie jest tak, że nowe aparaty debiutują albo przed/w czasie targów (PMA) w Las Vegas czyli na przełomie/początku roku albo pod koniec wakacji (tak było dwa lata temu z D80)
Jako, że w tym pierwszym okresie debiutował już Nikon D60 oraz wiele Canonów, Alf i Pentaxów to jak nic ok. wakacji musi sie pojawić następce D80 bo inaczej będzie to najbardziej zacofany model w tej klasie.
dla mnie np. przesiadka z D50 na D80 nie ma sensu ale z D50 na D90 w którym można przypuszczać co będzie - to już będzie sensowna zmiana
mała historia debiutów ułożona przeze mnie na podstawie pierwszych opisów i testów w Fotopolis i dpreview:
2005 rok
- poczatek kwietnia: Nikon D50, Nikon D70s
- listopad: Nikon D200
2006 rok
- czerwiec: Nikon D2Xs
- sierpień: Nikon D80
- listopad: Nikon D40
2007 rok
- marzec: Nikon D40X (targi PMA)
- sierpień: Nikon D300, Nikon D3
2008 rok:
- styczeń: Nikon D60 (targi PMA)
jak widać ... D90 nadejdzie już za kilka m-cy![]()
czekać tak można w nieskończoność..jak chcesz coś lepszego niż d80 to kup d200..bo ceny są z okolic kosmosu
instagram.com/darkroomnightlife
Jest jeden znaczący plus - stanieje D80, na którego się z apetytem przymierzam![]()
Skontaktuj się z nami