Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Właśnie, prawdę mówiąc pokazałeś właśnie słabą jakość obiektywu a nie obrazowanie aparatu. Wynik z D3 byłby dość zbliżony.A przecież można by przygotować fajny secik przedstawiający cechy w których D2 przewyższa s5 i na odwrót. Sądzę, ze mogło by to być ciekawe.
    miało być to samo szkło i te same nastawy, a że nie był to 300/2.8... - niestety, mam co mam. Z dobrym szkłem i blisko to oba wypadają doskonale, różnice pokazują się wtedy gdy trzeba wydusić maksymalną ilość detalu.
    Zresztą to przecież maleńkie wycinki kadru, odbitka 300dpi miałaby wielkość 19 calowego monitora i zapewne wyglądałaby bardzo dobrze z normalnej odległości

secik - czemu nie, jak już nie będę wiedział co zrobić z wolnym czasem to się pobawię w testy

Nie do końca tylko rozumiem - czy nawet RAW jest w Fuji interpolowany? bo ustawienie recording pixels na 6MP nie zmienia jego rozdzielczości
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Nie wiem, po co to porównywać. Dwa różne aparaty, dwie ekstremalnie różne matryce i sposoby obrazowania, Fuji z jego "przeznaczeniem do portretu" i Nikon, uniwersalny... Pewnie, że są różnice. Tak na końcu to i tak sprowadza się do obróbki...

Ja tam uwielbiam swoje Fuji i nie sądzę, żebym się miał szybko przesiąść. Co nie zmienia faktu, że jest cała masa zacnych, świetnych konstrukcji na rynku.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    ...Podobno Fuji przygotowuje FF 2 x 12 MP, ale jak znam tą firmę to przyjdzie parę lat poczekać.
    Ale ja nie sądzę, żeby nikon w tym czasie stał w miejscu...

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    ...
    Ech, żeby tak zrobili coś co daje ostrość D2X z kolorami i DR Fuji...
    Kodak DCS 14nx... Pod względem ostrości leje w dupę tego D2x aż miło, DR na poziomie raczej nieosiągalnym dla większości najnowszych puszek.
    No, ale coś za coś. Brak filtra niesie ze sobą kilka minusów ujemnych

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    ...niesie ze sobą kilka minusów ujemnych
    czyli sa tez jakies minusy dodatnie ... ?

Domyślnie

Vadimowi chyba chodziło o plusy ujemne, tylko się pomylił.
    Jacek

Domyślnie

są plusy ujemne i plusy dodatnie - wg znanego polityka, wiec logicznie rozumijąc są tez minusy ujemne i minusy dodatnie
    to oczywista oczywistość

Domyślnie

Plusy dodanie i plusy ujemne to cytat z komedii Barei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    Plusy dodanie i plusy ujemne to cytat z komedii Barei
    Barei nie trawie... a tekst słyszałem z ust polityka. Widocznie on też cytował

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

He,he,he... Fajne są te filologiczne pogadanki

Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów