Zdjątka z dzisiejszego meczu. Niestety w plery
1.
...
15.
EDIT brak zdjęć na serwerze.
Szukaj
Zdjątka z dzisiejszego meczu. Niestety w plery
1.
...
15.
EDIT brak zdjęć na serwerze.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-07-2019 o 23:13
Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
Grupa FotoKujawy
Widzę kilka fajnych kadrów, jednak 3, 5, 9, 12, 13 i 14 trochę odstają poziomem od pozostałychJa właśnie kończę obrabiać moje wypociny z tego meczu.
projacek ma racje - ale fajne momenty wyłapałeś - teraz tylko techniczne je poprawić - wydaje mi sie ze można lepiej je obrobić - jeśli prześlesz mi 1 fote zerknę - i powiem co i jak [email protected]
Grupa FotoKujawy
zdjęcie faktycznie wychodzi u mnie podobnie - ale na nim zauważyłem coś innego - szum sam w sobie nie jest błędem czy problemem - wiec nie rozumiem czemu iso 800 ??? tu masz czas 1/320 - ja bym starał sie czas zwiększyć do ok. 1/500 kosztem tego iso do 1000 - nadal jest małe nawet w D80 - jeszcze na tym zdjęciu złapałeś ostrość na zawodniku Turowa a powinieneś na Koszarku (Anwil)
zerknij na piłke - jest fajnie ostra ....
Czujnik focusa był mniej więcej na poziomie głowy Koszarka. sądzę, że Koszarek był za szybki jak na czas 1/320.Może focus się nie wyrobił ?? Zostaje gdybanie
Ale masz rację co do ustawień. Nie wiem co mnie podkusiło, żeby obniżyć ISO, kosztem wydłużenia czasu migawki.
Obiecuję poprawę.![]()
Grupa FotoKujawy
nie wyrobił sie - użyj viewnx - i zam zaznacz by pokazał gdzie trafił AF - tu mi nie wyświtla
Grupa FotoKujawy
Skontaktuj się z nami