Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie [DBE] Anwil - Turow

Zdjątka z dzisiejszego meczu. Niestety w plery

1.
    ...
    15.

EDIT brak zdjęć na serwerze.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-07-2019 o 23:13
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Widzę kilka fajnych kadrów, jednak 3, 5, 9, 12, 13 i 14 trochę odstają poziomem od pozostałych Ja właśnie kończę obrabiać moje wypociny z tego meczu.

wojteh
    Gość

Domyślnie

projacek ma racje - ale fajne momenty wyłapałeś - teraz tylko techniczne je poprawić - wydaje mi sie ze można lepiej je obrobić - jeśli prześlesz mi 1 fote zerknę - i powiem co i jak [email protected]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    projacek ma racje - ale fajne momenty wyłapałeś - teraz tylko techniczne je poprawić - wydaje mi sie ze można lepiej je obrobić - jeśli prześlesz mi 1 fote zerknę - i powiem co i jak [email protected]
    Jedno wysłałem . Tylko jak zauważysz, zdjęcie na forum jest w sumie takie same (tylko pomniejszone) jak ci przesłałem. Obróbki unikam jak ognia, jedynie kadrowanie wchodzi w grę.
    Grupa FotoKujawy

wojteh
    Gość

Domyślnie

zdjęcie faktycznie wychodzi u mnie podobnie - ale na nim zauważyłem coś innego - szum sam w sobie nie jest błędem czy problemem - wiec nie rozumiem czemu iso 800 ??? tu masz czas 1/320 - ja bym starał sie czas zwiększyć do ok. 1/500 kosztem tego iso do 1000 - nadal jest małe nawet w D80 - jeszcze na tym zdjęciu złapałeś ostrość na zawodniku Turowa a powinieneś na Koszarku (Anwil)

zerknij na piłke - jest fajnie ostra ....

Domyślnie

Czujnik focusa był mniej więcej na poziomie głowy Koszarka. sądzę, że Koszarek był za szybki jak na czas 1/320. Może focus się nie wyrobił ?? Zostaje gdybanie

Ale masz rację co do ustawień. Nie wiem co mnie podkusiło, żeby obniżyć ISO, kosztem wydłużenia czasu migawki.
    Obiecuję poprawę.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    zdjęcie faktycznie wychodzi u mnie podobnie - ale na nim zauważyłem coś innego - szum sam w sobie nie jest błędem czy problemem - wiec nie rozumiem czemu iso 800 ??? tu masz czas 1/320 - ja bym starał sie czas zwiększyć do ok. 1/500 kosztem tego iso do 1000 - nadal jest małe nawet w D80 - jeszcze na tym zdjęciu złapałeś ostrość na zawodniku Turowa a powinieneś na Koszarku (Anwil)

zerknij na piłke - jest fajnie ostra ....
    Kurcze, pozazdroscic jasnej hali...
    Ja przy ISO 1250 i czasie 1/320 mam o wiele ciemniej u siebie i musze ciągnąc jeszcze sporo przy obróbce

wojteh
    Gość

Domyślnie

nie wyrobił sie - użyj viewnx - i zam zaznacz by pokazał gdzie trafił AF - tu mi nie wyświtla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Kurcze, pozazdroscic jasnej hali...
    Ja przy ISO 1250 i czasie 1/320 mam o wiele ciemniej u siebie i musze ciągnąc jeszcze sporo przy obróbce
    Akurat teraz włączyli full power. Tak to ISO 1600 i 1/400.

ViewNx chyba czyta tylko Nef-y mi jpg-ow nie widzi.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamturek Zobacz posta
    Akurat teraz włączyli full power. Tak to ISO 1600 i 1/400.
    W dobie wszechobecnych mediów, przepisy powinny określać minimalną liczbę luxów w halach i nie trzeba by było się "szarpać".
    Pewnie takowe są, pytanie na ile przestrzegane i spełniane przez poszczególne kluby.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów