Close

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 119
    Rycerz
    Gość

Domyślnie 35-70/2.8 współpraca z analogiem i cyfrą

ktos miał takie zestawienie 35-70/2.8 i analog? moze ktos do dziis uzywa tego szkla?
    nie chodzi mi o linkii do testów ale o subiektywne, osobiste odczucia, spotkałem sie z rozbieznymi oopiniami od takiej ze to super szkło az po informacje ze to straszne mydło...
    czy warto kupic ten obiektyw? a jesli tak to za ile ? uzywany oczywiscie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    ktos miał takie zestawienie 35-70/2.8 i analog? moze ktos do dziis uzywa tego szkla?
    nie chodzi mi o linkii do testów ale o subiektywne, osobiste odczucia, spotkałem sie z rozbieznymi oopiniami od takiej ze to super szkło az po informacje ze to straszne mydło...
    czy warto kupic ten obiektyw? a jesli tak to za ile ? uzywany oczywiscie...
    Szkło z czasów właśnie analogowych - wtedy był topowym zoomem. Od dwóch aparatów używam z cyfrą. Po ostatnim bardzo mini-teście porównawczym z nowym 24-70 bylem zaskoczony bardzo in plus - uważam, że to bardzo dobre szkło. Niektórzy mogą go nie lubić ze względu na suwany zoom.
    Jak się wreszcie doczekam na 24-70 to mój będzie do wzięcia.

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Obiektyw legenda. Miałem takiego i stosowałem z analogiem. Sprzedałem ze względu na zakup cyfry, gdzie nieodpowiadał mi zakres oraz fakt, iż szkiełko miało ogromny FF . Tak więc ta wada skutecznie zdyskwalifikowała to szkiełko na przesłonach rzędu 2,8-4.
    Podsumowując nie każdy egzemplarz będzie dobrze współpracował z matrycą. Z analogiem to już inna historia - jak najbardziej polecam. Ostry od pełnej dziury, bardzo plastyczny. Pancerny.
    Uważaj jeszcze na dość przechodzone egzemplarze - mi udało się zakupić jeszcze w miarę świeży bez wielkich luzów i z zewnątrz w idealnym stanie... Efekt wysuwania sie pompki m.in. świadczy o jego przebiegu.

Pzdr
    Marcin
    __________________ ? ___________________

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Uważaj jeszcze na dość przechodzone egzemplarze - mi udało się zakupić jeszcze w miarę świeży bez wielkich luzów i z zewnątrz w idealnym stanie... Efekt wysuwania sie pompki m.in. świadczy o jego przebiegu.
    czyli sie tego nie kreci...tylko wysuwa...? a to jest wygodne w uzyciu? za tysiaka mozna dostac?

Domyślnie

czyli sie tego nie kreci...tylko wysuwa...? a to jest wygodne w uzyciu? za tysiaka mozna dostac?
    Mnie nie przeszkadza (suwanie). Ale warto jeszcze wspomnieć o kręcącym się ryjku

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Dlaczego ma być nie wygodne? Kwestia przyzwyczajenia. Mi to osobiście nie przeszkadzało; mam 70-210 z tej serii pompek i sobie chwalę.
    Ja swojego sprzedałem za 950zł. Wersje z "D" są trochę droższe, ale uważam że nie warto dopłacać. Poszukaj na forum, sporo było na jego temat.
    __________________ ? ___________________

Rycerz
    Gość

Domyślnie

a czy istnieje jakas alternatywa zeby miec jasny zoom...pomijam 28-70...bo ten jest potwornie drogi dla mnie...chyba ze istnieje jakas starsza wersja o której nic nie wiem?

Domyślnie

W Nikonie nie istenieje. Są jeszcze Tamrony, Sigmy i Tokiny

Rycerz
    Gość

Domyślnie

a czy istnieje jakas alternatywa zeby miec jasny zoom...

wiec moze lepiej kupic za ta kase 35/2.0...i zoomowac nogami?

Domyślnie

wiec moze lepiej kupic za ta kase 35/2.0...i zoomowac nogami?
    Niby tak - ale zakres 35-70 przezumować na pieszkę może być czasami trudno a 35-70 to naprawdę dobre szkło - właśnie o nim (jako jednym z pierwszych) mówili, że zbliżył się jakością do stałek.

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów