//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
I co, znow za duzo swiatla? Pytanie glownie kieruje do komentatorow moich poprzednich prac.
Dzieki i dalej bijcie
1
2
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
I co, znow za duzo swiatla? Pytanie glownie kieruje do komentatorow moich poprzednich prac.
Dzieki i dalej bijcie
1
2
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 21:12 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Zamiast b/w robisz r/w![]()
Może postaraj się unikać tych przebarwień na skórze, bo taki repertuar koloru jest beznadziejny, poważnie. Czoło przepalone, reszta twarzy różowo-czerwona, a i kadr jakoś za mną nie przemawia. Mi się nie podoba. Pzdr
Nikon D50, D80, D300s, D750, 16-28/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8D + 70-200/2.8, 105/ 2.8, Reporter 360 TTL + SB 800 + mega zapał
Jakoś te twoje ostatnie kadry do mnie nie trafiają. Mimo, iż nie komentowałem ostatnich prac to światła jest za dużo. Głowa od przepaleń aż czerwona!
fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??
Jako amator niższego szczebla mam prawo tylko do subiektywnej oceny pt: cos mi tu nie pasuje...
SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem
Wlasnie ku*** nie
Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.
Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160
Sam juz nie wiem co robie zle..![]()
nie nerwuj sie
Może po prostu model za bardzo sie starał, zeby wyglądć "męsko" na zdjęciu - i trochę nie wyszło (stąd pewnie to przygarbienie, które ja wziąłem za rękę z aparatem na końcu
Widzę ze masz profesjonalne studio i naświetlenie - tylko za bardzo nie łapię tej przysłony 2.8. Z tego co wiem to 11 w portretach spisuje się nieźle. Skoro masz tyle swiatła z lamp to po co... Moze dlatego prześwietlasz temat
Proponuje posadzić modela 2 metry od tła, aparat jakieś 2-3 metry od modela, zminić przysłone na 11 i zobaczyć jaki będzie efekt...
Albo zamiast lamp zrobić to z światłem zastanym, 2-3 metru od okna (najlepiej brudnego). Preselekcja przyslony na 11 powinna być ok
To tyle. Ale i tak mnie nie słuchaj bo pewnie sie nie znam![]()
SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem
No dobra! Wkurzyliscie mnieDokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?
I tu jest pies pogrzebany, bo zdjecie nr 1 dalem w oryginalnym rozmiarze - i imageschack zmniejszyl na 800x600.
A dwojeczke sam zmniejszalem. Na poprzednich moich pracach jest dokladnie tak samo jak z jedynka, czyli do...
Teraz sie bede mial na bacznosci, na jedynce tez byl zarost tylko go nie widac z wyzej opisanego powodu
No i z tym mam najwiekszy problem, bo robie to tak, a wszystko na krzywach:
- najpierw delikatnie podnosze rgb
- pozniej zdejmuje czerwony
- troszku podciagam niebieski zeby "ochlodzic"
i wychodzi takie jedno wielkie gow**
JAK SIE Z TYM UPORAC?
Nie znam sie na ps'ach i innych takich , ale czlowiek powinien miec twarz w takich kolorach bardziej:
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
A czerwone plamy to juz jego chyba urok. przemarzl czy cos ;p
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 21:12 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
Yashica MAT 124 G
Skontaktuj się z nami