Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Mario

autograf
    Gość

Domyślnie Mario

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

I co, znow za duzo swiatla? Pytanie glownie kieruje do komentatorow moich poprzednich prac.
    Dzieki i dalej bijcie

1

2
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 21:12 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie

Zamiast b/w robisz r/w
    Może postaraj się unikać tych przebarwień na skórze, bo taki repertuar koloru jest beznadziejny, poważnie. Czoło przepalone, reszta twarzy różowo-czerwona, a i kadr jakoś za mną nie przemawia. Mi się nie podoba. Pzdr
    Nikon D50, D80, D300s, D750, 16-28/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8D + 70-200/2.8, 105/ 2.8, Reporter 360 TTL + SB 800 + mega zapał

Domyślnie

Jakoś te twoje ostatnie kadry do mnie nie trafiają. Mimo, iż nie komentowałem ostatnich prac to światła jest za dużo. Głowa od przepaleń aż czerwona!

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??
    Jako amator niższego szczebla mam prawo tylko do subiektywnej oceny pt: cos mi tu nie pasuje...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??
    Wlasnie ku*** nie

Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.

Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160

Sam juz nie wiem co robie zle..

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Wlasnie ku*** nie

Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.

Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160

Sam juz nie wiem co robie zle..
    nie nerwuj sie
    Może po prostu model za bardzo sie starał, zeby wyglądć "męsko" na zdjęciu - i trochę nie wyszło (stąd pewnie to przygarbienie, które ja wziąłem za rękę z aparatem na końcu

Widzę ze masz profesjonalne studio i naświetlenie - tylko za bardzo nie łapię tej przysłony 2.8. Z tego co wiem to 11 w portretach spisuje się nieźle. Skoro masz tyle swiatła z lamp to po co... Moze dlatego prześwietlasz temat

Proponuje posadzić modela 2 metry od tła, aparat jakieś 2-3 metry od modela, zminić przysłone na 11 i zobaczyć jaki będzie efekt...
    Albo zamiast lamp zrobić to z światłem zastanym, 2-3 metru od okna (najlepiej brudnego ). Preselekcja przyslony na 11 powinna być ok

To tyle. Ale i tak mnie nie słuchaj bo pewnie sie nie znam
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

autograf
    Gość

Domyślnie

No dobra! Wkurzyliscie mnie Dokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    No dobra! Wkurzyliscie mnie Dokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?
    Z ostroscia juz lepiej , ale nadal kolory takie jak by kolega cieprila na zoltaczke i czerwonke razem wzieta. Kadry tez takie bez polotu.

dlugo fociles , az zarosnac zdazyl ;p
    Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
    Yashica MAT 124 G

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mort Zobacz posta
    Z ostroscia juz lepiej ,
    dlugo fociles , az zarosnac zdazyl ;p
    I tu jest pies pogrzebany, bo zdjecie nr 1 dalem w oryginalnym rozmiarze - i imageschack zmniejszyl na 800x600.
    A dwojeczke sam zmniejszalem. Na poprzednich moich pracach jest dokladnie tak samo jak z jedynka, czyli do...
    Teraz sie bede mial na bacznosci, na jedynce tez byl zarost tylko go nie widac z wyzej opisanego powodu

Cytat Zamieszczone przez Mort Zobacz posta
    ale nadal kolory takie jak by kolega cieprila na zoltaczke i czerwonke razem wzieta
    No i z tym mam najwiekszy problem, bo robie to tak, a wszystko na krzywach:
    - najpierw delikatnie podnosze rgb
    - pozniej zdejmuje czerwony
    - troszku podciagam niebieski zeby "ochlodzic"

i wychodzi takie jedno wielkie gow**

JAK SIE Z TYM UPORAC?

Domyślnie

Nie znam sie na ps'ach i innych takich , ale czlowiek powinien miec twarz w takich kolorach bardziej:

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

A czerwone plamy to juz jego chyba urok. przemarzl czy cos ;p
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 21:12 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
    Yashica MAT 124 G

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów