Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: D80

Domyślnie

Juz gdzies kiedys byl ten przypadek opisywany. Jesli to dopiero kupiony aparat, zwroc i wez inny (lub przynajmniej szklo jesli bedzie taka mozliwosc)
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Nie bedzie problemu pozniewaz gwarancja jest nie podbita a bez powodu nie podbijamy zaraz po otrzymaniu sprzetu... jesli sie w najblizszym czasie zjawisko powtorzy to tak tez uczynie,pozdrawiam

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    oj tak a w innym watku ktos sie klocil, ze jak sie dba o sprzet to nic takiego nie bedzie sie dzialo
    Ano potwierdzam, bylo, czytalo sie. Co prawda wybilem sobie z glowy te 18-135 (mam 18-70) ale ten przypadek to faktycznie nie jest pierwszy raz gdzie o tym czytacie?

Plastyki tak maja?

Domyślnie

juz kilka razy pojawialy sie na forum takie problemy, takze to nie jest pierwszy raz.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Miałem taki sam problem z kitowym 18-135. Czasem w trakcie pracy tracił kontakt. Czyszczenie styków na niewiele się przydało. Pomogła wymiana obiektywu na stałą 50mm . Jej wykonanie jest o niebo albo dwa lepsze od trzeszczącego 18-135. Pozdrawiam.

Domyślnie

miałem kiedyś rzeczony obiektyw i tego typu problemy nie występowały wcale..za to 2x zdarzyło się to z Tamronem 17-50/2.8 zaraz po podpięciu - wystarczyło odpiąć i przypiąc jeszcze raz. Raczej nie jest to wina body, tylko styków (na obiektywie lub w puszce) - przeczyszczenie ich to raczej drobiazg. Może plastikowy bagnet ułatwia takie zachowanie, a może to są po prostu indywidualne przypadki, ale tak czy siak nie robiłbym z tego problemu - nie jest to żadna poważna awaria.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciex Zobacz posta
    miałem kiedyś rzeczony obiektyw i tego typu problemy nie występowały wcale..za to 2x zdarzyło się to z Tamronem 17-50/2.8 zaraz po podpięciu - wystarczyło odpiąć i przypiąc jeszcze raz. Raczej nie jest to wina body, tylko styków (na obiektywie lub w puszce) - przeczyszczenie ich to raczej drobiazg. Może plastikowy bagnet ułatwia takie zachowanie, a może to są po prostu indywidualne przypadki, ale tak czy siak nie robiłbym z tego problemu - nie jest to żadna poważna awaria.
    Z tamronem mam podobnie, ale baaaaaaaaaaaaardzo rzadko. Odpinam, podpinam i spoko.
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamturek Zobacz posta
    Z tamronem mam podobnie, ale baaaaaaaaaaaaardzo rzadko. Odpinam, podpinam i spoko.
    no proszę u mnie też bardzo rzadko - 2 razy odkąd go mam (od jakiś 2 mies) a obiektywy często zmieniam.
    Dokładnie - odpięcie i przypięcie zawsze pomaga. (u mnie w 100% przypadków czyli 2/2 hehe).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    oj tak a w innym watku ktos sie klocil, ze jak sie dba o sprzet to nic takiego nie bedzie sie dzialo
    Pff
    U mnie zdarza się i F-- (wystarczy poruszyć trochę bagnetem obiektywu i zaskakuje) i nawet czasem Err.
    Nie przejmuję się tym zbytnio.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Pff
    U mnie zdarza się i F-- (wystarczy poruszyć trochę bagnetem obiektywu i zaskakuje) i nawet czasem Err.
    fajnie to brzmi "...wystarczy poruszyć trochę bagnetem obiektywu i zaskakuje..." ale swoja droga czlowiek kupuje sprzet za ciezkie pieniadze (co z tego, ze nie z najwyzszej polki) i takie kwiatki sie dzieja. Na szczescie ja nie mam narazie (odpukac) takich problemow
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów