Juz gdzies kiedys byl ten przypadek opisywany. Jesli to dopiero kupiony aparat, zwroc i wez inny (lub przynajmniej szklo jesli bedzie taka mozliwosc)
Szukaj
Juz gdzies kiedys byl ten przypadek opisywany. Jesli to dopiero kupiony aparat, zwroc i wez inny (lub przynajmniej szklo jesli bedzie taka mozliwosc)
Fuji: X100, X-Pro1, X-T2
Nie bedzie problemu pozniewaz gwarancja jest nie podbita a bez powodu nie podbijamy zaraz po otrzymaniu sprzetu... jesli sie w najblizszym czasie zjawisko powtorzy to tak tez uczynie,pozdrawiam![]()
juz kilka razy pojawialy sie na forum takie problemy, takze to nie jest pierwszy raz.
Miałem taki sam problem z kitowym 18-135. Czasem w trakcie pracy tracił kontakt. Czyszczenie styków na niewiele się przydało. Pomogła wymiana obiektywu na stałą 50mm . Jej wykonanie jest o niebo albo dwa lepsze od trzeszczącego 18-135. Pozdrawiam.
miałem kiedyś rzeczony obiektyw i tego typu problemy nie występowały wcale..za to 2x zdarzyło się to z Tamronem 17-50/2.8 zaraz po podpięciu - wystarczyło odpiąć i przypiąc jeszcze raz. Raczej nie jest to wina body, tylko styków (na obiektywie lub w puszce) - przeczyszczenie ich to raczej drobiazg. Może plastikowy bagnet ułatwia takie zachowanie, a może to są po prostu indywidualne przypadki, ale tak czy siak nie robiłbym z tego problemu - nie jest to żadna poważna awaria.
Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
Grupa FotoKujawy
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Skontaktuj się z nami