Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie komp za 2000 zł

Zbieram się do składania kompa mój budżet na ten cel wynosi max 2000 zł no może max 200 zł więcej. Tak sobie przegadałem sklepy internetowe no i troszkę się zagubiłem w setkach podzespołów. MA to być typowy komp domowy czyli: gry, internet, filmy i oprogramowanie.
    - Co do procesora do bardziej skłaniam się w kierunku INTEL-owskiego Core 2 Duo.
    - płyta główna no co tu pisać,żeby pozwalała na stabilną prace komputera i na późniejszy upgrade
    - Ramy min 2 GB,
    - karta graficzna taka żeby w miarę płynie chodziły nowsze gry i jakoś przy tym wyglądały
    - dysk 250 GB starczy może być ciut więcej 7200 obrotów. Może być też jakiś dysk z troszku wyższej półki w przedziale 100 -200 GB
    - zasilacz myślę ze jakiś dobry 450W sprawdzonej firmy powinien wystarczyć
    - obudowa żeby jakoś wyglądała i miała 2 porty USB z przodu
    - Nagrywarkę mogę przełożyć ze starego kompa

Co mi polecicie ?

Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

no a może coś więcej bo tam mam tylko 2 konfiguracje które by mnie interesowały cenowo 1600 i 2400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    no a może coś więcej bo tam mam tylko 2 konfiguracje które by mnie interesowały cenowo 1600 i 2400
    Matko Buzka!

A Ty ile byś chciał?

Zresztą to nie jedyny taki wątek, tylko poszukać, nie jest to taki rozbudowany dział, więc na pewno znajdziesz.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Matko Buzka!

A Ty ile byś chciał?

Zresztą to nie jedyny taki wątek, tylko poszukać, nie jest to taki rozbudowany dział, więc na pewno znajdziesz.
    Tak tylko że prawie wszystkie inne konfiguracje są typowo do komputera na którym będą tylko gry.

Dobra mam jedną przykładową konfiguracje:

MOBO DFI Blood Iron P35-T2RL ____________________ 339zł
    CPU Intel E8200 BOX__________580zł
    RAM Mushkin HP 2X1GB 800MHz CL4 ____________________ 206zł
    GRAFIKA Palit 8800GT 512MB______________ 699zł
    HDD Western Digital WD3200AAJS 320GB ______________ 229zł
    DVD-RW Samsung SH-203B SATA _______________________ 86zł
    Zasilacz Amacrox Warrior AX500-A 460W __________________ 219zł

całość w przybliżeniu 2400 co zmienić zeby zejść z ceny ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Tak tylko że prawie wszystkie inne konfiguracje są typowo do komputera na którym będą tylko gry.

Dobra mam jedną przykładową konfiguracje:

MOBO DFI Blood Iron P35-T2RL ____________________ 339zł
    CPU Intel E8200 BOX__________580zł
    RAM Mushkin HP 2X1GB 800MHz CL4 ____________________ 206zł
    GRAFIKA Palit 8800GT 512MB______________ 699zł
    HDD Western Digital WD3200AAJS 320GB ______________ 229zł
    DVD-RW Samsung SH-203B SATA _______________________ 86zł
    Zasilacz Amacrox Warrior AX500-A 460W __________________ 219zł

całość w przybliżeniu 2400 co zmienić zeby zejść z ceny ?
    Kartę graficzną.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Nie bierz procesora BOX tylko wersje OM plus wentylatorek za 60 zł ktory umożliwi Ci jak by co wkrecenie bez problemów tego procesora nawet na 3,4 GHz. na BOXowym też bedzie "żył", ale wkreci Ci się na 2800 obrtów i bedziesz miał odrzutowiec w obudowie
    Suma sumarum do zdjęć to komputer za 1800 zł zbudujesz z palcem w nosie
    Wróćmy do rozmowy o podkręcaniu we wrześniu lub październiku, kiedy już będziesz bogatszy o pewne doświadczenia.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Eeee tam ustawiłem z nominalnego 2,66 na 3.0 GHz temperatura proca 38 stopni w stresie , jak pracuje na luzaka tylko 28 stopni na lato jakby co to przycisnę właściwy przycisek na tylnym panelu i uruchamiam z przodu 12cm wiatraczek i z tyłu 12 cm wiatraczek i od razu temperaturka 5 stopni w dół. poza tym mam idealny porządeczek w obudowie i zadbałem o właściwą cyrkulacje powietrza. Tropiki mi nie groźne komputerkowi znaczy się
    Jako ciekawostkę podam , że w tej samej obudowie pracował wcześniej pentium D 3,4 GHZ !!! też dwa rdzenie i temperatura proca w stresie to bylo 70 stopni na luzaka 50 więc sporo te nowe proce w technologi 45 mikronów są chłodniejsze i wydajniejsze.
    No widzę, że odrobiłeś lekcję z chłodzenia.

Ja zdejmuję obudowy i stawiam duże biurkowe wentylatory, na pierwszym biegu (więc cicho) i wtedy nie potrza żadnych Panie, dwunastek włączać, bo chłodzi za jednym zamachem wszystko.
    Począwszy od płyty z kondensatorami jej, poprzez dyski, a skończywszy nawet na zasilaczu.
    Jednym słowem jest OK.
    NIKON

Domyślnie

Co powiecie na to:
    Procek: Core 2 Duo E8200 2.66GHz (579 zł)
    Płyta główna: Asus P5K/ Intel p35 (325zł) albo Asus P5KR/ intel IP35 (349zł)
    Ram: Patriot 2 GB (2x 1GB) PC800 CL4 LLK (179zł)
    Dysk twardy: Seagate 250 7200rpm 16MB cache SATAII (199zł)
    Grafika: Palit GeForce 9600GT Sonic 512 DDRIII/256bit/HDTV 2xDVI (620zł) albo Palit Geforce 8800GT 512MB DDRIII256bit/HDTV 2xDVI (659zł)
    Obudowa: Cooler Master Elite 332 (black)
    Zasilacz: Corsair 450W (220zł)
    Ceny z esc.pl

Domyślnie

Grafikę wymień na MATROX-a, chyba, że masz zamiar pogrywać.
    NIKON

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów