Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Problem z d70 F-- miga i nic ..?

Witam Wszystkich
    Jestem nowym na tym Forum jak i początkującym w dziedzinie fotografi cyfrowej, więc proszę o wyrozumiałość
    Niedoawo kupiłem d70 i wszystko było ok. aż do wczoraj. Aparat posiada Kit-owy obiektyw Nikkora, i w momencie kiedy próbuję zrobić fotkę zaczyna migać F-- i nic nie można zrobić. Działa tylko w jednym ustawieniu ale robi bardzo ciemne zdjęcia. Przeczyściłem styki na obiektywie i body i nic...ciągle to samo. Może ktoś miał już doczynienia z taką awarią?

Domyślnie

Doprecyzuj, co masz na myśli, mówiąc "kitowy obiektyw"?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie Trzeba poczytac forum.

Ustaw pierścień przysłony w obiektywie na najwyzszą wartość i zablokuj. A następnym razem zachęcam do czytania bylo o tym ze sto razy. Pozdrawiam.
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Domyślnie

Nie sądzę, aby w kitowym obiektywie (18-70, 18-55) była dźwignia przysłony.
    pozdr!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie ???

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Nie sądzę, aby w kitowym obiektywie (18-70, 18-55) była dźwignia przysłony.
    pozdr!
    A czemu mialoby jej nie byc ?
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafal28 Zobacz posta
    A czemu mialoby jej nie byc ?
    bo jej nie ma, jak w każdym G - pierścienia przysłony znaczy, i jego blokady

do autora wątku - spróbuj kilka razy zdjąć i założyć ponownie obiektyw, i upewnij się że dokręcasz go do końca - do zatrzaśnięcia
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Nikkor 35-70 Mm/3.3-4.5

Domyślnie

W zasadzie robiłem już wszystko to o czym piszecie i za każdym razem jest tak samo Aparat ani nie spadł ani nie był zamoczony , jedyną wadą w moim działaniu może jest to że przy wkładaniu do torby odpinam obiektyw a nie posiadam jeszcze żadnuch osłon na sam aparay jak i obiektyw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpaszkowski Zobacz posta
    Nikkor 35-70 Mm/3.3-4.5
    aaa, taki kitowy - to faktycznie przysłonę na 22 i zablokować, a jak nie pomoże to kilka razy zapiąć/wypiąć. Najwyraźniej coś nie styka między jednym a drugim
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie Co ????????

To Ty nosisz aparat w torbie z dziurą bez dekielka i ze sciągniętym szklem ??????

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów