Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie D80 + tryb A i S

Witam wszystkich
    Otoz mam taki problem w trybie A i S gdy np robie zdiecia np:w mieszkaniu pokazuje mi ze zdiecie bedzie niedowsietlone(znaczek Lo) i miga mi piorunek tzn kaze uzyc lampy chodzi mi oto czy nie da sie tego jakos ustawic w menu abym mogl robic zdiecia z dlugim czasem bez uzycia lampy w tych trybach bo jakos nie moge tego znalesc w instrukcji.Jedynym wyjsciem jest uzywanie trybu M no jakos trzeba sobie radzic

Domyślnie

Manu ustawień osobistych > ostrzeżenie o lampie > off

Mam nadzieję, że o to chodziło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibus Zobacz posta
    Manu ustawień osobistych > ostrzeżenie o lampie > off

Mam nadzieję, że o to chodziło
    Tez tak próbowałem ale po mimo wylaczenia tej funkcji nadal mam tez znaczek Lo a chodzi mi o to zeby zamiast
    tego znaczka byl pokazywany czas migawki (w trybie A)

Domyślnie

Podbij ISO na 1600 albo wyżej a jak Ci szumy bedą przeszkadzać to kup D3
    NIKON D80 , EM | MB D80 | N18-135 | N50 1.8 | N70-300VR | T80-200 | S15 2.8 | S500 6.3 | TC x2 | SB 600 |

Domyślnie

ep09gregory<< Chodzi Ci o to zeby pokazywany byl czas migawki/przeslona nawet wtedy gdy dla aparatu jest "za ciemno" (inaczej zeby LO sie nigdy nie pokazywalo), jesli tak to neistety nie da rady tego ustawic. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, a chcialo by sie aby byla taka opcja
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

W trybie A mi nic nie pokazuje, mimo że jest za ciemno. A na S pokazuje Lo ale tego zmienić, wyłączyć się nie da.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Bo czy nie jest tak, że jak ustawisz czas 1/100, ISO 200 to niestety nie ma takiej przesłony (bo minimum to f3.5) aby aparat dobrze naświetlił obiekt? I właśnie wtedy pokazuje Low? I w przypadku trybu A kiedy zejdzie poniżej 30"? Bo niby co ma wtedy pisać? 2min, 30sek? Instrukcja nic o tym nie pisze?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

musisz zmienić ISO na 800 conajmniej, albo i 1600 żeby bez lampy dobrze wyszło. wtedy w trybie S spróbuj pokręcić czasami - obserwuj drabinkę

Domyślnie

Wiem wiem dziekuje wszystkim za odpowiedzi.Od siebie dodam tyle ze na Nikuśia przerzucilem sie z Canona .
    Pozdrawiam wszystkich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ep09gregory Zobacz posta
    Od siebie dodam tyle ze na Nikuśia przerzucilem sie z Canona .
    No i git Witaj po ciemnej stronie mocy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów