Close

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 193

Domyślnie

Tak, tak, co wieczór i ranek trzeba na kolanach dziękować Bogu, że w ogóle mamy jakiś serwis.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Dzień IX, telefon po raz drugi: rozmawiałem z inną panią, która to powiedziała ze już we wtorek mogę przyjechać po aparat ehh... nie chce mi się robić 400km...

edit: ciekawe czy opłacalnym było by uruchomienie w polsce drugiego serwisu, czy to Nikon Polska powołuje taki serwis, czy moze osoba prywata moze wyjsc z taką inicjatywą do szefostwa NP.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    edit: ciekawe czy opłacalnym było by uruchomienie w polsce drugiego serwisu, czy to Nikon Polska powołuje taki serwis, czy moze osoba prywata moze wyjsc z taką inicjatywą do szefostwa NP.
    O takich sprawach decyduje za zgodą centrali, Nikon-Europe.
    NIKON

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Jestem ciekaw,kiedy ktoś nie wytrzyma i nagłośni sprawę serwisu w TVN i innych mediach... Myślę,że stać taką firmę jak Nikon na otworzenie serwisu w każdym dużym mieście w Polsce... a nie sprzęt z całej Polski naprawiać w jednym serwisie w Warszawie !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Jestem ciekaw,kiedy ktoś nie wytrzyma i nagłośni sprawę serwisu w TVN i innych mediach... Myślę,że stać taką firmę jak Nikon na otworzenie serwisu w każdym dużym mieście w Polsce... a nie sprzęt z całej Polski naprawiać w jednym serwisie w Warszawie !
    Nie ma na FORUM takich ktosiów, niestety. Konformizm i inercja, zwyciężyły.
    NIKON

Domyślnie

david555 Bogu dziękować, że nie mieliśmy styczności z serwisem NP (to o tych co nie mieli). Niestety jak wszyscy doskonale wiemy od zawsze przejścia z nimi są i będą...niestety pracując w serwisie planety na S nikonów trafiała masa na serwis i klienci byli w d....aby dodzwonić się do serwisu potrzeba było po prostu cudu parodniowego...niestety nie trzymają terminów i tyle, tak na prawdę to możemy sobie na sprzęt czekać miesiącami bo nie podają terminu i tak na prawdę ustawa żadna ich nie trzyma, zresztą w większości kart (mówię tu ogólnie o produktach) producenci lubią zaznaczać, że gdy naprawa wymaga sprowadzenia części to może się ona o ten okres przedłużyć...
    Faktycznie najlepszym sposobem to jest reklamowanie towaru z tytułu niezgodności towaru z umową wtedy sprzedawca odpowiada przed nami z tytułu ustawy do 14 dni musi sie ustosunkować do naszego pisma, jeżeli tego nie zrobi no to od razu wiadomo, że jest po naszej myśli i musi zrobić to czego żądaliśmy...z tym ustosunkowaniem się też różnie bywa niestety, mogą odpisać, że wymiana na nowy czy tam zwrot gotówki jest za dużym kosztem dla sprzedawcy i sprzedawca zobowiązuje się do naprawy, wtedy i tak jesteśmy w d... bo i tak nikon z tym robi. Jedyny plus całej tej ustawy jest taki, że jako tako NP daje 12 miesięcy ale w sklepie możemy z tytułu ustawy zgłaszać przez 24miechy bardziej zainteresowani pewnie o tym wiedzą...reasumując jako były pracownik planety na S polecam zawsze składać z ustawy i zawsze żądać wymiany lub zwrotu kaski, a jeżeli to był zakup w planecie na S to polecam jeżeli stwierdzą (zazwyczaj kier lub zastępca kier serwisu) , że to przewyższa koszty (a tutaj należy dodać, że takie pismo z reguły dostaje każdy chyba, że wiedzą, że i tak producent wymieni na nowy albo jest to coś taniego) po otrzymaniu takiego pisma od razu pisać odwołanie, że nie chcieliście naprawy tylko zwrot lub wymianę i od razu napisać skargę do centrali i w 90% gwarantuję nowy sprzęt lub kasę...
    pozdr i mam nadzieję, że komuś to może pomoże w przyszłości

Domyślnie

Mam pytanie do tego kolegi niby z serwisu, który twierdzi, że na serwis idzie mało kasy... i napiszę to bardzo wyraźnie:
    CZY ~180zł ZA ROBOCZOGODZINĘ, KTÓRE INKASUJECIE OD KLIENTÓW TO WG CIEBIE M A Ł O ??
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    CZY ~180zł ZA ROBOCZOGODZINĘ, KTÓRE INKASUJECIE OD KLIENTÓW TO WG CIEBIE M A Ł O ??
    No własnie... bo także moim zdaniem to całkiem spora kwota.

Domyślnie

nowart - nie chcę bronić serwisu ale... to 180 zł to kwota, która zapewne idzie na utrzymanie CAŁEGO serwisu. Czyli pensji, prądu, ogrzewania itd...

Domyślnie

nie zapominajmy o podatku który też muszą zapłacić, choć nie powiem, jak nieraz dostawaliśmy info z serwisu, że sprzęt podobno jest zepsuty z winy użytkownika, to za ekspertyzę bez naprawy kasowowali klienta żeby ten sie mógł dowiedzieć co jest do naprawy i za ile, a to z "winy użytkownika" to taki troche luźny termin...

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów