Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Brzózki

Domyślnie

Gdybym miał wybierać pomiędzy 2 a 3 to mnie osobiście bardziej podoba się zdjęcie nr 2.
    Ale nie podejmuje się wyboru pomiędzy 1 a 2 bo to dwa różne zdjęcia. Pierwsze jest chłodne i do tego kadru pasuje idealnie. 2 jest ciepła i atmosfera gdzieś prysła. W innej kompozycji jak najbardziej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Gdybym miał wybierać pomiędzy 2 a 3 to mnie osobiście bardziej podoba się zdjęcie nr 2.
    Ale nie podejmuje się wyboru pomiędzy 1 a 2 bo to dwa różne zdjęcia. Pierwsze jest chłodne i do tego kadru pasuje idealnie. 2 jest ciepła i atmosfera gdzieś prysła. W innej kompozycji jak najbardziej.
    dzięki Maćku ,też odbieram ten motyw w ten sposób -obróbka go podzieliła na dwa odrębne zdjęcia

pozdrawiam

Domyślnie

harb, jedynka bardziej mnie przekonuje, a co do centralnego ujmowania drogi, to ja wolę drogę z punktu widzenia obserwatora niż piechura, czyli z perspektywy. W tym konkretnym przypadku strzelałbym z prawego pobocza z "parterowej" pozycji.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Bardzo fajna jedynka , klimatyczna w fajnej tonacji , czuć atomosfere tych brzózek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    harb, jedynka bardziej mnie przekonuje, a co do centralnego ujmowania drogi, to ja wolę drogę z punktu widzenia obserwatora niż piechura, czyli z perspektywy. W tym konkretnym przypadku strzelałbym z prawego pobocza z "parterowej" pozycji.
    z parterowej pozycji Davidku w tym wypadku to można by strzelać do dzika gdyby był

a tak na poważnie ,to gdybym tę fotkę robił z pozycjii parteru ,to zakole tej drogi i cała głębia perspektywy
    poszłaby się ..... ,tzn. nie bylo by jej

pozdrawiam jak zwykle serdecznie

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Pomiędzy dwójką a trójką to ja wolę jedynkę
    Tonacja nieba jest na pierwszym zdjęciu najładniejsza. Nie wiem co zrobiłeś na #2 i #3, ale jakoś znikła ta głębia.
    Generalnie to jak mam do wyboru zdjęcie krajobrazowe rozjaśnić albo zostawić jak jest, to ja wolę je pociemnić.
    Pojaśnione zdjęcia krajobrazowe dla mnie tracą głębię i nasycenie. Natomiast ciemne tonacje je pogłębiają.
    Najbardziej lubię zdjęcia takie tuż powyżej granicy utraty informacji w czerni.
    W ogóle najlepszą tonacyjną obróbką krajobrazu jest przez wybór białego i czarnego punktu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ...a tak na poważnie ,to gdybym tę fotkę robił z pozycjii parteru ,to zakole tej drogi i cała głębia perspektywy
    poszłaby się .....
    Aaa, tam, nie gdybaj, tylko pójdź i sprawdź. Pozdrawiam serdecznie. David
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Pomiędzy dwójką a trójką to ja wolę jedynkę
    Tonacja nieba jest na pierwszym zdjęciu najładniejsza. Nie wiem co zrobiłeś na #2 i #3, ale jakoś znikła ta głębia.
    Generalnie to jak mam do wyboru zdjęcie krajobrazowe rozjaśnić albo zostawić jak jest, to ja wolę je pociemnić.
    Pojaśnione zdjęcia krajobrazowe dla mnie tracą głębię i nasycenie. Natomiast ciemne tonacje je pogłębiają.
    Najbardziej lubię zdjęcia takie tuż powyżej granicy utraty informacji w czerni.
    W ogóle najlepszą tonacyjną obróbką krajobrazu jest przez wybór białego i czarnego punktu.
    witam Czarku ,dziękuję za ocenę próbuję troszeczkę inaczej bo trzeba próbować ,ale cieszę się
    z waszych opinii bo to naprawdę cenne wskazówki -podsumowując ,gdy się ma wypracowany styl
    ostrożnie ze zmianami

pozdrawiam

ps.dodane fotki to Lightroom ,a ponieważ to pierwsze kroki i moja wiedza na jego temat jest taka jaka jest
    czyli żadna ,stąd te efekty (NX psłużył tylko do ich zmniejszenia )

Domyślnie

Witaj,

2 i 3 przypadła mi do gustu. Zdjęcie nr 1, owszem, charakteryzuje się odmienną kolorystyką, ale moim zdaniem jest ona mało realistyczna i nie współgra z całością. Kolor nieba, koron drzew oraz drogi odznacza się, to fakt, ale in minus w stosunku do całości.

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

wszystkim serdecznie dziękuję za odwiedziny i opinie

pozdrawiam

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów