Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: sandisk IV

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Greenwich, CT

Domyślnie sandisk IV

Czy karta Sandisk Extreme IV bedzie w pelni dzialala z D2H ? Mam na mysli to, czy body jest przystosowane do zapisu 40MB/sek jaki oferuje karta ?
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation

Domyślnie

Podłączam się do pytania. Wiem, że w D200 nie ma sensu kupować IV bo nie wykorzysta jej prędkości, a jak jest w Dedwahaczu?

Domyślnie

Zobacz tutaj:www.robgalbraith.com
    Nie mają co prawda testu D2Hs ale test D2Xs powinien rzucić nieco światła. Prawdopodobnie będzie poprawa ale trudno zauważalna.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Wedlug mnie mija sie ten zakup z celem. Jedyna poprawa to szybsze wczytywanie obrazu na wizjer, choc IMO, niezauwazalnie szybsze.
    Pzdr.
    D2X owner

Domyślnie

Ja nie widzę zauważalnych różnic między III i IV, a na d200 to nawet wydaje mi się, że IV wolniej się formatuje. CF IV ma szybszy zrzut do komputera, jeśli używasz czytnika FireWire.

Domyślnie

a jaka przepustowosc jest przez kabel w nikonie nie moge tego znalezdz nigdzie
    emeryt

Domyślnie

ja dzisiaj kupilem dwie CF III 4GB i specjalny czytnik sandisk-a do tych kart , ma przepustowosc ok 20 MB ,
    rewelacja wczytuje jak burza , myslalem rowniez o IV ale jakos oprocz wlasnej satysfakcji ze bede mial najlepsza na rynku jakos wiecej +sów nie widzę
    polecam slep Kodaka w Wawie na Nowym Swiecie 66 , ceny maja rewelacyjnie niskie , a za jeden usmiech dorzucili mi kartke do C1Pro , ( w opakowaniach moich nie bylo )
    Ostatnio edytowane przez egoiste ; 19-02-2008 o 21:14

Domyślnie

ale podobno d300 wykorzystuje szybkosc ex IV , zwalniajac szybciej bufor ale z drugiej strony nie bede chyba az tak strzelal
    emeryt

Domyślnie

przed chwila , chcac wyprobowac , czytnik , wystrzelalem pol karty , z predkoscia karabinu maszynowego , jesli moze byc jeszcze szybciej ... to sie lustro ukreci
    zreszta na pudelku IV jest napisane ze espesziali do sredniego formatu .
    Ostatnio edytowane przez egoiste ; 19-02-2008 o 21:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    przed chwila , chcac wyprobowac , czytnik , wystrzelalem pol karty , z predkoscia karabinu maszynowego , jesli moze byc jeszcze szybciej ... to sie lustro ukreci
    zreszta na pudelku IV jest napisane ze espesziali do sredniego formatu .
    A nie szkoda Ci migawki? Prościej chyba skopiować z tysiąc zdjęć/plików z komputera na kartę i z powrotem...
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów