Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: D40x problem :(

Domyślnie

Wszystko ustawione na automat Jutro pojde do sklepu, najwyzej wyjde na idiotke, ale w koncu... kobieta jestem a mezczyzni lubia kobiety-idiotki echhhh Aparat albo obiektyw zachowuja sie tak, jakby cos blokowalo silnik ktory ustawia obiektyw. Na manualu wszystko dziala

Domyślnie

Ja proponuję wyłączyć aparat, zdjąć obiektyw i założyć ponownie.
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fera Zobacz posta
    Wszystko ustawione na automat Jutro pojde do sklepu, najwyzej wyjde na idiotke, ale w koncu... kobieta jestem a mezczyzni lubia kobiety-idiotki echhhh Aparat albo obiektyw zachowuja sie tak, jakby cos blokowalo silnik ktory ustawia obiektyw. Na manualu wszystko dziala
    Ale czy słychać pracę silnika w obiektywie ?

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Ja proponuję wyłączyć aparat, zdjąć obiektyw i założyć ponownie.
    No może po prostu nie kontaktuje

Domyślnie

A nie pamiętasz czy nie zmieniłaś przypadkowo jakiejś opcji w menu? Może reset aparatu pomoże (taki mały czarny guziczek na dole aparatu, tzn koło miejsca gdzie się statyw mocuje)?

Domyślnie

sprawdź najczęstszą przyczynę - czy pin potwierdzający założenie obiektywu zaskoczył - lekko przekręć obiektyw, aż usłyszysz klik
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Przelacz obiektyw w tryb M , ustaw ostrosc recznie i strzel kilka fotek, D40 ma to do siebie ze w specyficznych warunkach nie ustawi parametrow "jego zdaniem potrzebnych do dobrej fotki " , Jesli w tym trybie bedzie ok to musisz wiecej pobawic sie ustawieniami mialem to samo na swoich dwoch obiektywach.
    D40| Tamron 28-75 2,8 | N55-200 4-5,6 | SB 900 | blog | checi i plany....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów