Close

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 193

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Nie chciało mi się czytać wszelkich postów nt. serwisu, ale może by tak częściej pisać maile z opisem działań polskiego serwisu do centrali w Japonii. Było?
    Było. Znaczy pomysły na wysłanie były
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    Liczę na pomyślne i skuteczne rozwiązanie problemów z aparatem, a obawa moja wynika z problemów, jakich dostarczyło państwu wyregulowanie układu AF w D80, który kiedyś byłem zmuszony do Państwa dostarczyć. Po 4 wizytach w serwisie aparat nie został naprawiony zgodnie z moimi oczekiwaniami. W przypadku powtórzenia się tej sytuacji zostanę zmuszony do wykorzystania środków dostępnych w polskim prawie.

Dodaj to, a na 100% poczekasz na aparat tak długo jak będzie to możliwe.

Domyślnie

to co mam zrobic?
    osiemdziesiątka była u nich 4 razy i nie wiele poprawili, twierdząc, ze lepiej nie da się zrobić a wszelakie błedy tłumacząc 'jakąś tolerancją'
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

wdzięki uprzejmości kolegi (thx Maciej) uda mi się wysłać sprzęt na firmę. Wyślę tylko z wykazem usterek i zapytaniem o zastępcze body. O... zaraz zadzwonie do serwisu wypytam o szczegóły.

edit:
    Udało mi się dodzwonić, za pierwszym razem, pani dostarczyła mi rzeczowych informacji nt. dostarczenia wraz ze sprzętem dokumentow: kopia wpisu do ewidencji, oryginał karty gwarancyjnej, dokument zakupu - oryginał lub kopia. Dowiedziałem się także, ze do tak krótkich napraw gwarancyjnych sprzęt zastępczy nie jest wydawany. No to wysyłam, jeżeli nie w tym tyg to w przyszłym. Na pewno będę na bierząco informował o postępach z Postępu na forum

edit2:
    Robin - jakie proste?
    Ostatnio edytowane przez arturjb ; 18-02-2008 o 16:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    (...) Może zmień w cholere na sprzęt od Canona ?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexkoz Zobacz posta
    elanek,
    pomysł jest dobry.... Myślę, że głos wyrażony w takiej sile nie powinien przejść bez echa. Przynajmniej da skośnym do myślenia.
    Oddolna inicjatywa na forum nie pomoże wiele. Ilu nas się zbierze? Na odgórną bym nie liczył. Strasznie jestem zły na tak gównianą firmę jak Nikon Polska. Japońce na pewno by zareagowały - w końcu kupa ludzi może obsrać markę u paru tysięcy. Namówiłem 3 znajomych na Nikona - mam nadzieję, że z serwisem nie będą mieć do czynienia.

Wyobraźcie sobie: niemiecki serwis jest o niebo lepszy i bezproblemowy - a przecież i roboczogodziny i koszty utrzymania są większe...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

ps
    A swoja drogą Arturze to Ty jakiegoś pecha do Nikona masz. Podobnie jak ja do Canona. Co nie wezmę w ręce od Canona to sie zaraz zepsuje. Nie lubi mnie ten canon chyba. Może zmień w cholere na sprzęt od Canona ?
    Nauka odnotowała takie przypadki i tacy ludzie określani są mianem "zabójców elektroniki", ale żeby dotyczyło to tylko sprzętu CANONA, to już prawdziwy ewenement.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

A swoja drogą Arturze to Ty jakiegoś pecha do Nikona masz. Podobnie jak ja do Canona. Co nie wezmę w ręce od Canona to sie zaraz zepsuje. Nie lubi mnie ten canon chyba. Może zmień w cholere na sprzęt od Canona ?
    wiesz co, jak brałem te D200 w fotoicie to tak pomyślałem, ze moze wziąć za te pieniądze 30D+580EX II...
    za to co mam kupił bym z niedużą dokładką 17-40 lub 17-55... ehh... nic nie mów, bo coraz bardziej żałuję...

Domyślnie

jestem ZA!

autograf
    Gość

Domyślnie

No a moze warto zasiegnac jezyka u rzecznika? Narazie z moim body nic sie nie dzieje (odpukac) ale serwis ma obowiazek wykonac naprawe w 14 dni roboczych liczac rowniez z odeslaniem sprzetu. Po drugie, jesli sprzet wyladowal trzy razy, za czwartym masz prawo wymienic na nowy. Dokladnie nie jestem pewien, ale chyba najwyzsza pora sie dostudiwac w tym temacie, bo juz nie pierwszy raz slysze problemy z tym serwisem.
    A to jest niedopuszczalne, bo to ja, ty, my jestesmy na prawie!

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów