Szukaj
to co mam zrobic?
osiemdziesiątka była u nich 4 razy i nie wiele poprawili, twierdząc, ze lepiej nie da się zrobić a wszelakie błedy tłumacząc 'jakąś tolerancją'
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
wdzięki uprzejmości kolegi (thx Maciej) uda mi się wysłać sprzęt na firmę. Wyślę tylko z wykazem usterek i zapytaniem o zastępcze body. O... zaraz zadzwonie do serwisu wypytam o szczegóły.
edit:
Udało mi się dodzwonić, za pierwszym razem, pani dostarczyła mi rzeczowych informacji nt. dostarczenia wraz ze sprzętem dokumentow: kopia wpisu do ewidencji, oryginał karty gwarancyjnej, dokument zakupu - oryginał lub kopia. Dowiedziałem się także, ze do tak krótkich napraw gwarancyjnych sprzęt zastępczy nie jest wydawany. No to wysyłam, jeżeli nie w tym tyg to w przyszłym. Na pewno będę na bierząco informował o postępach z Postępu na forum
edit2:
Robin - jakie proste?
Ostatnio edytowane przez arturjb ; 18-02-2008 o 16:57
Oddolna inicjatywa na forum nie pomoże wiele. Ilu nas się zbierze? Na odgórną bym nie liczył. Strasznie jestem zły na tak gównianą firmę jak Nikon Polska. Japońce na pewno by zareagowały - w końcu kupa ludzi może obsrać markę u paru tysięcy. Namówiłem 3 znajomych na Nikona - mam nadzieję, że z serwisem nie będą mieć do czynienia.
Wyobraźcie sobie: niemiecki serwis jest o niebo lepszy i bezproblemowy - a przecież i roboczogodziny i koszty utrzymania są większe...
jestem ZA!
No a moze warto zasiegnac jezyka u rzecznika? Narazie z moim body nic sie nie dzieje (odpukac) ale serwis ma obowiazek wykonac naprawe w 14 dni roboczych liczac rowniez z odeslaniem sprzetu. Po drugie, jesli sprzet wyladowal trzy razy, za czwartym masz prawo wymienic na nowy. Dokladnie nie jestem pewien, ale chyba najwyzsza pora sie dostudiwac w tym temacie, bo juz nie pierwszy raz slysze problemy z tym serwisem.
A to jest niedopuszczalne, bo to ja, ty, my jestesmy na prawie!
Skontaktuj się z nami