Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Fighter

Domyślnie Fighter

Koledzy co myślicie o takiej lampie do domowego studio

http://afe.pl/catalog/product_info.p...roducts_id=813

Domyślnie

Lampa wykonana solidnie. Palnik dość głęboko osadzony, dobrze chroniony przed uszkodzeniem, jednak dający zbyt kierunkowe światło w softboksach bez wewnętrznego dyfuzora. Softboksy z dyfuzorem są oświetlane prawidłowo. Duża powtarzalność emitowanej energii +/- 0,1 Ev na prawie całym zakresie mocy, skręcona na minimum czasami +/- 0.2 EV. Rozładowanie (zmniejszenie mocy) powoduje samoczynny błysk, zaletą tego rozwiązania jest szybkość zmiany, wadą niestety przeszkadzający czasami błysk i szybsze zużycie palnika. Lampa nie ma wyłącznika fotoceli, co prawda, jego montaż jest bardzo prosty, ale powstaje wówczas problem praw gwarancyjnych. Na koniec wiadomość bardzo istotna, odnosząca się do lamp serii F. Liczba podana w nazwie lampy nie jest równoznaczna z energią w Ws. Mierzyłem lampę F 600. Jej energia, jak pamiętam, była nieznacznie wyższa od Elfo Quant 250. Tak więc można ostrożnie założyć, że lampa F 300 będzie miała nie więcej niż 200 Ws energii. Lampy z serii F pro mają energię w Ws zgodną z podaną w nazwie wielkością.

Domyślnie

Wczoraj dwie takie zamówiłem i mam nadzieje że nie będą się sypać. Myślę że na początek domowego studia wystarczą .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    Na koniec wiadomość bardzo istotna, odnosząca się do lamp serii F. Liczba podana w nazwie lampy nie jest równoznaczna z energią w Ws. Mierzyłem lampę F 600. Jej energia, jak pamiętam, była nieznacznie wyższa od Elfo Quant 250. Tak więc można ostrożnie założyć, że lampa F 300 będzie miała nie więcej niż 200 Ws energii. Lampy z serii F pro mają energię w Ws zgodną z podaną w nazwie wielkością.
    chwyt marketingowy jak zawsze musi być jakiś haczyk

Domyślnie

RedMan moze napiszesz jak wrazenia .. pokazesz jakies fotki przykladowe ..?? Sprzetu .. i nie tylko !!!!
    dX być może kiedyś bedzie i FX-d

Domyślnie

Ja tak tylko skromnie wspomnę, że jestem zadowolonym właścicielem dwóch Fighterów f300, więc, jeśli macie jakieś pytania, to służę odpowiedzią

A co do mocy, to niestety nie mam pojęcia, czy jest mniejsza od deklarowanej - zwykle robię portrety i nie odczuwam braku mocy, ale to może dlatego, że pracuję na większych otworach przysłony niż f22

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch Fighterów F300 i jak na razie bez zarzutów, spełniają swoje zadanie.
    D700, N14-24 2.8, N50 1.4, N105 2.8 VR, T70-300 USD, SB-800

Domyślnie

Witam. Koledzy dajcie mi jeszcze tydzień. Zrobiłem parę fotek i jak dla mnie ekstra. Żona akurat urodziła dzieciaka. Dziecko zdrowe z żoną były problemy (cesarka , krwotok , później operacja) , już się ustabilizowało. Muszę teraz dojść do siebie. Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez RedMan ; 17-02-2008 o 22:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RedMan Zobacz posta
    Witam. Koledzy dajcie mi jeszcze tydzień. Zrobiłem parę fotek i jak dla mnie ekstra. Żona akurat urodziła dzieciaka. Dziecko zdrowe z żoną były problemy (cesarka , krwotok , później operacja) , już się ustabilizowało. Muszę teraz dojść do siebie. Powodzenia
    To my życzymy Ci powodzenia
    Gratulujemy narodzin dziecka i życzymy jak najmniej problemów ze zdrowiem żony! Tylko nie błyskaj maleństwu po oczach, bo podobno to niezdrowe

A co do zdjęć sprzętu - te pokazane na stronie sklepu internetowego całkiem się zgadzają ze stanem faktycznym.
    Brakuje tylko zdjęcia palnika...

Co do zdjęć wykonanych przy pomocy tych lamp - mam portrety i mogę pokazać, ale nie wiem czy potrzeba

Pozdrawiam

Domyślnie

Witam wszystkich. Poproszę o jakieś fotki robione tymi lampami gdyż biorę je pod uwagę przy niedługim zakupie. Myślę czy nie kupić jednak 600V.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów