Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: ERR - Nikon D80

Domyślnie ERR - Nikon D80

Witam serdecznie,
    Misiac temu bedac w USA zakupilem nikona d80 - do dzisiaj dziala bardzo dobrze - ale w dniu dzisijeszym cos mu odpilo -) i nie wiem co robic, moze ktos z was spotkal sie juz z tym problem, mianowicie przy probie zrobienia zdjecia przy dowolnych ustawieniach aparatu listro zostaje opuszczone i podniesione kilkanascie razy - prawie jak w d300 a na wyswietlaczu pojawia sie komunikat ERR - dodatkowa informacja jest taka ze fotki sie nie zapisuja, bardzo czesto lustro zostaje podniesione do polowy i tak zostaje - albo zostaje podniesione na maxa.

Bardzo prosze o pomoc
    Przy okazji czy wiecie czy mozna oddac nikona kupionego w USA do serwisu w Polsce ??

pozdrawiam
    Robert
    rstar7(at)o2.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rstar7 Zobacz posta
    Przy okazji czy wiecie czy mozna oddac nikona kupionego w USA do serwisu w Polsce ??
    Oczywiście.

Spróbuj go zresetować.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Oddać można, tylko potem przy odbiorze trzeba płacić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Oczywiście.

Spróbuj go zresetować.

resetowalem tym malym przyciskiem po lewej stronie, resetowalem rowniez (nie wiem czy mi sie udalo) "twardym resetem"
    i dalej mam to samo....

Domyślnie

no to chyba jest problem dośc poważny, tak myśle że może być problem z mechanizmem sterującym lustrem
    i ti jest powód dlaczegho wole zapłacić więcej ale kupić u nas w kraju, bo jak coś to mogę powołać sioe na odpowiednie paragrafy. pozdrawiam i życze powodzenia z serwisem
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

resetowalem tym malym przyciskiem po lewej stronie, resetowalem rowniez (nie wiem czy mi sie udalo) "twardym resetem"
    i dalej mam to samo....
    To za mało !

1. Podstawa: zastosuj inny (sprawny) akumulator - najwyżej pożycz. Myślę, że wystarczy, a jeśli nie, to:
    2. Przyciskiem pod zaślepką gumową wykonaj reset. Jeśli nie pomoże, to serwis - najpierw ekspertyza, potem ocenisz czy opłaca się naprawiać. Gdybyś miał (za dodatkową opłatą w czasie kupna) opłacony serwis na cały świat, to nie wpędzasz się w koszty !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Witam ponownie,

Nikonek juz działa ale kosztowalo mnie to 400zł padł układ wykrywania położenia aparatu.

Uprawnienia umieszczania postów