Mój idol Kastushika Hokusai stworzył 36 widoków na górę Fuji. Ja tworzę 36 widoków na ten klif. Na razie mam chyba z cztery.
![]()
Szukaj
Mój idol Kastushika Hokusai stworzył 36 widoków na górę Fuji. Ja tworzę 36 widoków na ten klif. Na razie mam chyba z cztery.
![]()
ten widok mz nie ma widoków na przyszłośc. Tak mialo byc, zeby cale zdjecie bylo nieostre ? I zeby generalnie nic nie było widać ?
I'm not always right, but I'm never wrong...
Mi akurat bardzo odpowiada nieostry drugi plan.
Jedynie co mi trochę przeszkadza to ta blaza na dole. Za mocno daje po oczach.
Wstrzymałem się z opinią bo ciekaw byłem reakcji no i sie nie zawiodłem![]()
To co mi się nie podoba - nie udało Ci sie uniknąć przepałów na wodzie. Nie wiem czy zdjęcie z kliszy czy cyfry, więc cięzko powiedzieć czy da sie poprawić.
To co mi sie podoba - cała reszta. B&w, kadr i wybór GO. Dałoby rade nawet w kwadracie.
lechupe - a kto powiedział, że należy mieć całe zdjęcie ostre? Czy na zdjęciu musi być zawsze wszystko ostre?
Mówiąc krótko-podoba się.
Zdjęcie zdecydowanie dobre. Podoba mi się kadr, ilość szczegółów w GO, konwersja do B&W, wszystko ładne. Przepały można by poPSuć troszkę, rzeczywiście, ale to kwestia obróbki - sam zamysł zdjęcia świetny
moim zdaniem fotka do kosza. pomysl ciekawy, przepalenia moza az tak nie przeszkadzają ale GO zdecydowanie tak. sprobuj jeszcze raz ....![]()
Nie znacie sięFota ma klimat. Ujęcie dośc niekonwencjonalne, ale daje radę - mi się podoba.
Oczywiście ani całe zdjęcie nie musi być ostre, a nawet nic nie musi być ostre na obrazku - ale to nie jest jedyne kryterium oceny.
Widziałem już podobne zdjęcia (nie w sensie takim, że Autor popełnia plagiat); chodzi mi raczej o podobieństwo - rzekłbym - ideologiczne: coś małego i wydawałoby się nieważnego na pierwszym planie (ostre) i większość pozostałego na obrazku 'areału' () nieostra...
Jednak zawsze to coś ostrego przyciągało w jakiś sposób uwagę - a to kolorem, a to niespotykanym położeniem, a to fakturą, a to pustką dookoła - no na wiele różnych sposobów. Idzie mi o to, że to coś, co miało przyciągać uwagę było w jakiś sposób wyeksponowane - a tutaj wydaje mi się, że jest za mało...
Widzę starania, żeby tą wagę detalu i wyeksponowanie zrobić (ciemniejszy kolor, więcej kontrastu) - ale według mnie za mało się to powiodło. Może gdyby usunąć otaczajce kamyki i zrobić dookoła pustą przestyrzeń...
Ostatecznie wyszło mi tak: potencjał jest, pomysł też jest, wykonanie nie kuleje, ale możnaby bardziej przyciągnąć uwagę widza na ostrym szczególe.
W serii 36 zdjęć może być swietnym smaczkiem
Świetny pomysł... wykonanie dla mnie schodzi na dalszy plan,
bo jest to ten typ zdjęcia, w którym aspekty techniczne nie są najistotniejsze
Bardzo dobre
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
Skontaktuj się z nami