Szukaj
Gdybys chcial kupic mala terenowke, wybralbys Suzuki Vitare, czy Jeepa Wranglera?
Jesli 24-70 jest dla Ciebie za drogi, to przeciez zawsze mozesz kupic jakas okazyjna nowke 28-70, za nieco wiecej niz ledwo polowa ceny 24-70. I jeszcze zle? Chcesz miec najnowsze i najlepsze, to logiczne przeciez, ze musisz sie liczyc z cena.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Stig ma absolutną rację. 24-70 jest tani! W większości sklepów, na ebay, czy nie, nawet tańszy niż 28-70. Sam jestem pozytywnie zaskoczony ceną, bo przed premierą spodziewałem się, że będzie przynajmniej 30% droższy. Z testów i recenzji wynika, że to obiektyw o ponadprzeciętnych właściwościach. Topowe szkło w zasadzie bez wad. Nie marudzić!
Pozdrawiam
Janusz
Po pierwsze - "idzie kupić", po drugie - Canon zrobił się taki kochany całkiem niedawno, wcześniej to szkło bynajmniej takie tanie nie było. A Nikon to absolutna nowalijka, sprzedaje się jak jasna cholera, nawet w Polsce są cholerne problemy z dostępnością, a już nie wspomnę o tym co się dzieje w Stanach.
Kwestię jakości pominę.
Wacław S. Bugno
Tropiciel piękna i radości życia
witam serdecznie...
mam pytanie, czy ktoś wie jak będzie wyglądała współpraca tego obiektywu z D80, czy do tego body obiektyw 24-70 będzie dobrym wyborem ?
czyli nie mam co się wachać z zakupem?
pytam się ponieważ jesto to dosyć drogi zakup a w postach raczej jest mowa o D300,D3 a to już inna klasa (tak jak i obiektywu)
Skontaktuj się z nami