Close

Strona 31 z 66 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 653

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jesli go potrzebujesz to znaczy, ze Twoja praca tego wymaga. Jesli wymaga, to takze powinna sobie bez problemu poradzic ze sfinansowaniem takiego zakupu. A jesli potrzebujesz go tylko dlatego, ze masz taki kaprys, to przestan jeczec.
    stig, obawiam się że dokładnie przedstawiłeś politykę cenową Nikona - "chcesz mieć Nikona - płać, za drogo - paszoł do innego systemu"
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    stig, obawiam się że dokładnie przedstawiłeś politykę cenową Nikona - "chcesz mieć Nikona - płać, za drogo - paszoł do innego systemu"
    Gdybys chcial kupic mala terenowke, wybralbys Suzuki Vitare, czy Jeepa Wranglera?
    Jesli 24-70 jest dla Ciebie za drogi, to przeciez zawsze mozesz kupic jakas okazyjna nowke 28-70, za nieco wiecej niz ledwo polowa ceny 24-70. I jeszcze zle? Chcesz miec najnowsze i najlepsze, to logiczne przeciez, ze musisz sie liczyc z cena.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig ma absolutną rację. 24-70 jest tani! W większości sklepów, na ebay, czy nie, nawet tańszy niż 28-70. Sam jestem pozytywnie zaskoczony ceną, bo przed premierą spodziewałem się, że będzie przynajmniej 30% droższy. Z testów i recenzji wynika, że to obiektyw o ponadprzeciętnych właściwościach. Topowe szkło w zasadzie bez wad. Nie marudzić!
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    krajowego Nikkora za mniej niż 5,3 nigdzie nie widziałem, a grzebałem sobie ostatnio po A i konkurencyjny ( nb obecny na rynku już od kilku lat ) idzie kupić w granicach 3,5-3,7kzł, nowy
    i przyznam - trochę mnie zatrzęsło że Nikoś tak mnie chce doić, bo chciałbym takie szkiełko ale jak pomyślę ile mam nadpłacić to mi różne brzydkie rzeczy do głowy przychodzą...

może jak się pojawią z prywatnego importu to będą tańsze
    Po pierwsze - "idzie kupić", po drugie - Canon zrobił się taki kochany całkiem niedawno, wcześniej to szkło bynajmniej takie tanie nie było. A Nikon to absolutna nowalijka, sprzedaje się jak jasna cholera, nawet w Polsce są cholerne problemy z dostępnością, a już nie wspomnę o tym co się dzieje w Stanach.
    Kwestię jakości pominę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldy Zobacz posta
    Andrzejku, ja nie pisałem że to gnioty, to bardzo dobre obiektywy, ale 24-70 to naprawdę inna bajka. Czy ktoś mnie poprze?
    Serdecznie pozdrawiam
    Waldy
    Och....ten gniot to taki z przymrużonym okiem))).Jeśli rzeczywiscie aż tak różni sie od starszego 28-70, to .....mam nadzieję, że te stanieją znacząco, skoro wszyscy sie rzucą na 24-70/2,))Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    - Canon zrobił się taki kochany całkiem niedawno, wcześniej to szkło bynajmniej takie tanie nie było.
    coś się mówi o nowej wersji z IS, może dlatego tanieje
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldy Zobacz posta
    (... 24-70 to naprawdę inna bajka. Czy ktoś mnie poprze?
    Serdecznie pozdrawiam
    Waldy
    Czekałem prawie miesiąc, mam go od kilku godzin ale już popieram
    Wacław S. Bugno
    Tropiciel piękna i radości życia

Domyślnie

witam serdecznie...
    mam pytanie, czy ktoś wie jak będzie wyglądała współpraca tego obiektywu z D80, czy do tego body obiektyw 24-70 będzie dobrym wyborem ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magat Zobacz posta
    ...czy do tego body obiektyw 24-70 będzie dobrym wyborem ?
    Lepszego w takim/podobnym zakresie ogniskowych nie ma

Domyślnie

czyli nie mam co się wachać z zakupem?
    pytam się ponieważ jesto to dosyć drogi zakup a w postach raczej jest mowa o D300,D3 a to już inna klasa (tak jak i obiektywu)

Strona 31 z 66 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów