Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Stare drzewo we mgle.

Witam,

Listopad 2007, buczyna bieszczadzka na Otrycie. Zapraszam do oceny. Z góry dziękuję za opinię i krytykę.

1.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

przyjemny klimacik !
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Mogles Ami pokazac wiecej planow. Mgla sprzyja takim efektom, przy czym jej gestosc determinuje odleglosc miedzy pierwszym planem, a ostatnim.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

ale drzewo, ale mgła, ale zdjęcie!
    ale mi się podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    ale drzewo, ale mgła, ale zdjęcie!
    ale mi się podoba
    jchyra dziękuję za Twoją opinie, szczególnie, że twoje zdjęcia drzew są mi drogowskazem, jak powinny one wyglądać!

Cytat Zamieszczone przez Marta Baranowska Zobacz posta
    niezłe;]
    Dziękuję Marta, klimat był jeszcze bardziej niesamowity, jest jeszcze sporo do zrobienia, żeby to prawidłowo oddać.

Pozdrawiam,
    AMI

Domyślnie

To zdjęcie ma klimacik. Bardzo mi się podoba
    D80......zapraszam na www.fotochelm.myboard.pl

Domyślnie

"klimat był jeszcze bardziej niesamowity, jest jeszcze sporo do zrobienia, żeby to prawidłowo oddać"

Tez mi to spac nie daje

"jchyra dziękuję za Twoją opinie, szczególnie, że twoje zdjęcia drzew są mi drogowskazem, jak powinny one wyglądać!"

Odnosnie wrazenia - w pelni sie zgadzam. Nie rob jednak Ami identycznych...
    Kazdy musi odnalezc siebie w tej roli. Inaczej lipa (czyli pewnie inny gatunek, niz pokazales) .

btw: czy to wiaz?
    seek & destroy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gacek1 Zobacz posta
    To zdjęcie ma klimacik. Bardzo mi się podoba
    Dziękuję gacek1 za opinie.

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "klimat był jeszcze bardziej niesamowity, jest jeszcze sporo do zrobienia, żeby to prawidłowo oddać"

Tez mi to spac nie daje

"jchyra dziękuję za Twoją opinie, szczególnie, że twoje zdjęcia drzew są mi drogowskazem, jak powinny one wyglądać!"

Odnosnie wrazenia - w pelni sie zgadzam. Nie rob jednak Ami identycznych...
    Kazdy musi odnalezc siebie w tej roli. Inaczej lipa (czyli pewnie inny gatunek, niz pokazales) .

btw: czy to wiaz?
    Hahahaha, nie, nie zamierzam powielac prac Jarka, chodzi mi o ejgo technike i wyczucie lasu. Jarek ma własny styl i własny pomysł an las, w życiu bym nie odważył się ich powielać, chyba, ze dla własnej satysfakcji zacisza domowego. Masz racje, każdy musi swój własny styl wyrobić i znaleźć pomysł na dana dziedzinę fotografi. Tzw. Jego znak rozpoznawczy. Zamierzam go poszukać.

Ha to buk zmyliły Cie może te cienkie gałęzie na końcach lekko chylące się do ziemi. Wiązy nigdy nie dochodzą do takich pierśnić, przynajmniej ja takiego nie widziałem. Typowy, tłuściutki Buk Bieszczadzki .

Seeker, musimy poczytać o mgle, nie daje mi to spokoju jest jeden kozak w tej dziedzinie : http://www.f45.com/html/1999/index.html
    Rolfe Horn

Domyślnie

Jeden komp do neta, drugi do foto. Ten pierwszy "nie oddaje wszystkich walorow obrazu" (delikatnie mowiac), a trudno, zeby skonfigurowal je odwrotnie . Drugi natomiast chwilowo wylaczony.

"Ha to buk zmyliły Cie może te cienkie gałęzie na końcach lekko chylące się do ziemi."

W rzeczy samej.

"Wiązy nigdy nie dochodzą do takich pierśnić, przynajmniej ja takiego nie widziałem. Typowy, tłuściutki Buk Bieszczadzki."

Nawijasz, jak stary lesnik (nie wiekiem bynajmniej) i bardzo mi to odpowiada. Chyba sie wspolnie zaglebimy w lesne tematy, bo tez mi po glowie chodzi taki jeden "symulator Bieszczad" (pewna mocno pagorkowata okolica z drzewostanem partiami bukowym). Narazie nastawiam sie mentalnie . Znaczy sie doksztalcam w lesnych tematach. Marzy mi sie kilkudniowa sesja, aby sie wczuc dokladnie w klimat i nie popsuc efektu jakims duperelem, a jest tam o co walczyc. Nigdzie sie tak nie odprezam.

Odnosnie linka - juz prawie w domu jestesmy, tylko jeszcze te sprzyjajace warunki i kilka takich . Przyjemne prace, ostatnio wydlubalem cos w stylu "white tree", ale mocno eksperymentalnie (testy selektywnego doswietlania nocnego) i pieknym tlem fotka niestety nie grzeszy. Jednak okolicznosci moga nieco powiedziec. Noc sylwestrowa, obrzeze lasu, godzina ok. 4:00 (po imprezce wybralem sie na spacerek, zreszta nie tylko tam...).
    seek & destroy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów