Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: wada fabryczna?

Domyślnie wada fabryczna?

witam forumowiczow. chcialbym sie podzielic dziwna zecza (dziwna byc moze tylko dla mnie) przy naciskaniu przycisku podgladu ostrosci w moim D80 i jednoczesnym otwarciu wewnetrznej lampy blyskowej. dziwna zecz polega na tym ze lampa zaczyna brzeczec i walic stroboskopowym swiatlem- niewiem co o tym myslec. ma ktos jakas odpowiedz tudziez domysly dlaczego tak jest? z gory serdecznie dziekuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arczik Zobacz posta
    wewnetrznej lampy blyskowej
    A co to?
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arczik Zobacz posta
    witam forumowiczow. chcialbym sie podzielic dziwna zecza (dziwna byc moze tylko dla mnie) przy naciskaniu przycisku podgladu ostrosci w moim D80 i jednoczesnym otwarciu wewnetrznej lampy blyskowej. dziwna zecz polega na tym ze lampa zaczyna brzeczec i walic stroboskopowym swiatlem- niewiem co o tym myslec. ma ktos jakas odpowiedz tudziez domysly dlaczego tak jest? z gory serdecznie dziekuje.
    Dokładnie mam to samo. Więcej w taki sposób nie używam.
    Nie przejmuj się, rób fotki !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekM Zobacz posta
    Blysk modelujacy, poczytaj instrukcje.
    Normalnie ta opcja wyłączona w Menu ,
    więc może Autor Tematu to wyłączy w Menu aparatu i problem zniknie .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekM Zobacz posta
    Blysk modelujacy, poczytaj instrukcje.
    racja. dziekuje bardzo. myslallem ze mialem wylaczony.

Domyślnie

błysk modelujący pokazujący jak rozkłada się głębia ostrości ) gdy np, jest dosyć ciemno ewentualnie (i tu badziej się przydaje) rozkład światła po przymknięciu przysłony...

Nie ma czego się bać to nawet przydatna rzecz

Domyślnie

warto czytać instrukcję...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukasz Kasprzycki Zobacz posta
    błysk modelujący pokazujący jak rozkłada się głębia ostrości ) gdy np, jest dosyć ciemno ewentualnie (i tu badziej się przydaje) rozkład światła po przymknięciu przysłony...

Nie ma czego się bać to nawet przydatna rzecz
    Zwłaszacza przy kilku zdalnych commanderach, mozna zobaczyc rozkład wszystkich swiateł, ponieważ wszystkie zaczynaja tak świecic.

Pozdrawiam.
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Uprawnienia umieszczania postów