Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Program do ochrony hasłem folderów

Witam, poszukuję jakiegoś dobrego programu do ochrony hasłem folderów, o ile takowy istnieje, bo szukam i szukam ale nic nie mogę znaleźć sensownego. Na forum też nie znalazłem tematu traktującego o tym.
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

Hide Folders,używam od kilku lat i jest naprawdę skuteczny.
    http://www.fspro.net/hide-folders/
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ostrry Zobacz posta
    Witam, poszukuję jakiegoś dobrego programu do ochrony hasłem folderów, o ile takowy istnieje, bo szukam i szukam ale nic nie mogę znaleźć sensownego. Na forum też nie znalazłem tematu traktującego o tym.
    Najskuteczniejszy jest STEGANOS SAFE.
    Nie do pobicia i złamania dla przeciętnych entuzjastów hackerstwa.

edit: Program jest bajecznie prosty w obsłudze i niezwykle wygodny, tworzy zaszyfrowane woluminy, widoczne po otwarciu przez system jako odrębne dyski.
    Można w nich przechowywać co dusza zapragnie, a dane są szyfrowane w czasie rzeczywistym.
    Polecam.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 05-01-2008 o 00:55
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Podobnie działa truecrypt - też jest super i podobno nie do złamania

Domyślnie

A zastanawiał się ktoś nad wyciągnięciem danych z takiego zaszyfrowanego folderu przy awarii systemu operacyjnego, lub nie daj Bóg, awarii struktury logicznej dysku?

Moim zdaniem, najskuteczniejszym i najbezpieczniejszym sposobem jest chyba osobny serwerek plików na linuxie i logicznie ułożony system użytkowników i uprawnień.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A zastanawiał się ktoś nad wyciągnięciem danych z takiego zaszyfrowanego folderu przy awarii systemu operacyjnego, lub nie daj Bóg, awarii struktury logicznej dysku?

Moim zdaniem, najskuteczniejszym i najbezpieczniejszym sposobem jest chyba osobny serwerek plików na linuxie i logicznie ułożony system użytkowników i uprawnień.
    Drogi Kolego!
    Zamknięty wolumin, któregokolwiek z wymienionych programów ma postać zwykłego pliku i można go przechowywać nie tylko na twardym dysku, ale na np. karcie pamięci, czy pendrivie.
    Tak więc co prawda ryzyko istnieje, ale jest podobne ryzyku padnięcia nośnika, a więc jest akceptowalne.
    Zresztą zawsze można wykonać kopie zapasowe takiego pliku i po krzyku.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Drogi Kolego!
    Zamknięty wolumin, któregokolwiek z wymienionych programów ma postać zwykłego pliku i można go przechowywać nie tylko na twardym dysku, ale na np. karcie pamięci, czy pendrivie.
    Tak więc co prawda ryzyko istnieje, ale jest podobne ryzyku padnięcia nośnika, a więc jest akceptowalne.
    Zresztą zawsze można wykonać kopie zapasowe takiego pliku i po krzyku.
    Ja to wszystko doskonale wiem. Jednak jak pokazuje życie, kopii nie ma, dysk logicznie, nawet nie fizycznie, się wysypał a z odzyskaniem danych z uszkodzonego, zaszyfrowanego pliku wiadomo jak jest. Wszystko jest pięknie, do pierwszej awarii. Potem Polak zaczyna myśleć.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ja to wszystko doskonale wiem. Jednak jak pokazuje życie, kopii nie ma, dysk logicznie, nawet nie fizycznie, się wysypał a z odzyskaniem danych z uszkodzonego, zaszyfrowanego pliku wiadomo jak jest. Wszystko jest pięknie, do pierwszej awarii. Potem Polak zaczyna myśleć.
    Rozumiem obawy Kolegi, ale doprawdy zamartwia się Kolega na wyrost, ponieważ wspomniane pliki zawierające zaszyfrowane dane można swobodnie montować i odmontowywać i nie są one związane z instalacją wytwarzającego je oprogramowania.
    Innymi słowy, jeśli po awarii ponownie zainstalujemy program do obsługi tych woluminów, to bez żadnych przeszkód
    będzie można je nadal używać (oczywiście mam na myśli kopie zapasowe tychże plików, zakładając, że oryginalne pliki uległy zniszczeniu podczas awarii).
    Gwarantuję, że ryzyko jest naprawdę znikome.
    NIKON

Domyślnie

Zdecydowanie polecam Truecrypt.
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shah Zobacz posta
    Zdecydowanie polecam Truecrypt.
    Tak, jest dobry, ale ponieważ jest open source, to na wsparcie nie za bardzo można liczyć.
    Lepiej kupić jakąś komercyjną dystrybucję.
    Program proponowany przeze mnie jest to solidny produkt, jak jego niemieccy twórcy.
    NIKON

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów