Witam, poszukuję jakiegoś dobrego programu do ochrony hasłem folderów, o ile takowy istnieje, bo szukam i szukam ale nic nie mogę znaleźć sensownego. Na forum też nie znalazłem tematu traktującego o tym.
Szukaj
Witam, poszukuję jakiegoś dobrego programu do ochrony hasłem folderów, o ile takowy istnieje, bo szukam i szukam ale nic nie mogę znaleźć sensownego. Na forum też nie znalazłem tematu traktującego o tym.
Hide Folders,używam od kilku lat i jest naprawdę skuteczny.
http://www.fspro.net/hide-folders/
Najskuteczniejszy jest STEGANOS SAFE.
Nie do pobicia i złamania dla przeciętnych entuzjastów hackerstwa.![]()
edit: Program jest bajecznie prosty w obsłudze i niezwykle wygodny, tworzy zaszyfrowane woluminy, widoczne po otwarciu przez system jako odrębne dyski.
Można w nich przechowywać co dusza zapragnie, a dane są szyfrowane w czasie rzeczywistym.
Polecam.
Ostatnio edytowane przez david555 ; 05-01-2008 o 00:55
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Podobnie działa truecrypt - też jest super i podobno nie do złamania
A zastanawiał się ktoś nad wyciągnięciem danych z takiego zaszyfrowanego folderu przy awarii systemu operacyjnego, lub nie daj Bóg, awarii struktury logicznej dysku?
Moim zdaniem, najskuteczniejszym i najbezpieczniejszym sposobem jest chyba osobny serwerek plików na linuxie i logicznie ułożony system użytkowników i uprawnień.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Drogi Kolego!
Zamknięty wolumin, któregokolwiek z wymienionych programów ma postać zwykłego pliku i można go przechowywać nie tylko na twardym dysku, ale na np. karcie pamięci, czy pendrivie.
Tak więc co prawda ryzyko istnieje, ale jest podobne ryzyku padnięcia nośnika, a więc jest akceptowalne.
Zresztą zawsze można wykonać kopie zapasowe takiego pliku i po krzyku.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami