Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Pytanie

Domyślnie

te droższe gdyż mają lepsze timingi. jednak kosztem wyższego napięcia.
    te drugie pozornie wolniejsze ale za to prawdopodobnie na niższym napięciu fabryczny.
    Reasumując to najprawdopodobniej to samo, tylko droższe już fabrycznie podkręcone. Na tańszych zrobisz to sam za darmo, zaoszczędzisz kilkadziesiąt złotych a i radiator wydaje się lepszy do mocniejszego OC.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Czy konkretnie o tej płycie mówicie co pokazuje w linku, czy są jakieś inne modele na chipsecie P35 warte polecenia.
    http://www.allegro.pl/item289964105_...a775_wawa.html
    Ja akurat za radą kolegów z forum wybrałem Asusa P5KR - nie wiem czym się różni od wersji bez "R" - chyba więcej po prostu bajerów w biosie. I chodzi bardzo dobrze.

A tak na marginesie to składałem ostatniego kompa właśnie w firmie Lorien i mogę ich spokojnie polecić
    Zero problemów i spory sklep w centrum warszawy gdzie wszystko można odebrać.
    grupa In-Focus || moja Picasa
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Domyślnie

...tylko tematu AMD nie znam.
    Nie bój się AMD, bo to bardzo dobra platforma.
    Solidne konstrukcje płyt (szczególnie GIGABYTE-polecam), stabilne i wydajne procesory, tak więc spokojnie możesz zaryzykować.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Przy okzaji pytanie czy AMD robi procki w technologi 65 mikrona na "ludzką kieszeń" Konkretnie chodzi mi o ten proc AMD Athlon64 X2 4400+ BOX 2.3GHz/S-AM2
    Tak, robi.
    Używam AMD i jestem zadowolony.

Domyślnie

Kopnkretnie ten proc co wyżej wymieniłem jest w technologi 65 mikrona ?
    http://vip.amd.com/pl-pl/Processors/...E14633,00.html

Oszczędny w słowach
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Z przykroscia jednak odradzam tobie zakup platformy AMD dodam ze uwielbialem ich procesory i uzywałem sporo modeli ale z rokiem 2007 zdecydowanie upadł mit i moc tej firmy, to był nokaut Inter wygral oby nie na zawsze ale jest to bardzo prawdopodobne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AZone Zobacz posta
    Z przykroscia jednak odradzam tobie zakup platformy AMD dodam ze uwielbialem ich procesory i uzywałem sporo modeli ale z rokiem 2007 zdecydowanie upadł mit i moc tej firmy, to był nokaut Inter wygral oby nie na zawsze ale jest to bardzo prawdopodobne
    Jeżeli dla kogoś nie liczą się koszty, nie ma sprawy, niech kupuje platformę Intela.
    Zapewne masz na myśli sztandarowe produkty obu firm, Intelowski Penryn i Phenom AMD.
    Moim zdaniem w kategorii cena/jakość AMD trzyma się bardzo dobrze. Nie zapominajmy także o tym, że procesory AMD technologicznie przewyższają procesory Intela.
    Phenom są pierwszymi "prawdziwymi" 4-ro rdzeniowymi procesorami. Procesor Intela to, de facto dwa 2-rdzeniowe procesory zamknięte w jednej obudowie.

robin102, moim skromnym zdaniem jeżeli zdecydujesz się na procesor AMD nie pożałujesz decyzji, podobnie zresztą gdy wybierzesz układ Intela ...jeżeli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o kasę

Pozdrawiam.

PS. Mój zestaw to, Asus M2N32 Deluxe, AMD 64X2 5000+, Ram 4 x 1GB AData (korzystny stosunek jakości do ceny), HDD 3 x Seagate SATA2, GF 8600GT...no i przez wiele osób uważany za nie istotny element zestawu - zasilacz Zalman ZM600HP (600W). Komputer pracuje pod kontrolą MS Vista Ultimate 64, a całość śmiga jak burza

Domyślnie

Płyta, którą wymieniłem niestety do tanich nie należy. Na dzień dzisiejszy to, ok. 500 zł. Zdecydowałem się na nią ponieważ posiada zintegrowany WiFi-AP.
    300 zł...może Gigabyte? Np.: GA-M57 SLI-S4 nForce 570 SLI albo coś na chipsecie AMD Gigabyte GA- MA69G-S3H AMD 690G...trudno powiedzieć. Jeżeli nie zamierzasz w przyszłości podkręcać swojego sprzętu w/w płyty powinny zaspokoić Twoje potrzeby.
    Nigdy nie sprawdzałem wydajności komputera w benchmarkach. Liczby mnie nie interesują.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów