Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Rozdziewiczam się :)

Coraz bardziej przekonuję się do robienia portretów, sprawia mi to coraz więcej frajdy. Więc wrzucam pierwsze zdjęcie w tym dziale i proszę o uwagi, opinie i komentarze. Zdjęcie tylko poddane konwersji do BW.

Zamyślona:
    //EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-02-2025 o 12:08 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

no niby nie ucina się góry i dołu tj. brodę lepiej żebyś nie ucinał, a ręka podtrzymujaca głowe troche utraciła szczegóły, a i z GO się pobawić( np zmniejszyć, zwiekszyć f) , tudzież konwersja B&W ciekawsza... jakie to ma znaczenie, jesli tobie i modelce się podoba

kilka zasad ogólnie-przyjętych i bedzie zachwyt bo tak wypada..

powodzenia i dobrej zabawy

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ostrry Zobacz posta
    (...) Zdjęcie tylko poddane konwersji do BW.

(...)
    A co zrobiłeś jesli można wiedzieć by uzyskać "taki" rezultat konwersji jak to powiedziałeś "do BW" ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    A co zrobiłeś jesli można wiedzieć by uzyskać "taki" rezultat konwersji jak to powiedziałeś "do BW" ?
    No Photoshop i Ctrl+Shift+U i zabawa levelsami. Coś źle zrobiłem?
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

tytuł ostry
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Si. tytuł powala.
    Zdjęcie już jakby ciut mniej. Tło jakieś takie nijakie, obcięty podbródek co niestety nie ma uzasadnienia w kadrze. Dziabnąłbym też stemplem to co modelka ma na prawym płatku nosa bo to akurat wygląda na przejściowe a urok taki sobie ma. Konwersja do CiB lepiej wychodzi z zastosowaniem miksera kanałów ale to już kwestia indywidualnego upodobania.

Domyślnie

Dzienks dzienks, apropo tła, to szafa ukryłem tylko klamkę, o podbródku będę następnym razem pamiętał. To na nosie to pieprzyk wiele razy chciałem go odgryźć ale się nie da więc to chyba nie przejściowe :P z konwersją się pobawię w takim razie, nigdy nie byłem dobry we władaniu FotoSklepem trzeba sie rozwijać.
    Pozdrawiam
    Dariusz O.

Domyślnie

u mnie zdjęcie nie jest B&W tylko szare.
    NIKON...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ostrry Zobacz posta
    No Photoshop i Ctrl+Shift+U i zabawa levelsami. Coś źle zrobiłem?
    Owszem. Desaturacje. :P

Pytałem się przekornie bo to widać z daleka.
    Spróbuj wykorzystać channel mixer.
    pozdr.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Z CiB to wiele już nie podziałam - ale co mi się jeszcze przuciło w oczy - rozjaśniłbym to ciut po lewej stronie i przyciął - np tak:

a co do nosa to

1 to pieprzyk ale 2 to chyba jednak przejściowe jak sie myle to przepraszam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów