Szukaj
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
irek6311, uświadom proszę wszystkich nas tu obecnych, jakimi cechami winna się legitymować lustrzanka cyfrowa żeby godna była miana PRO ?
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Wygodna obsluga i niski szum ISO , trwala konstrukcja i mala awaryjnosc , wysoka cena i waga ... to cechy Pro modelu aparatu , zalety Canon pro to matryca maloszumiaca przy niskim ISo i odwzorowanie kolorow ponoć Extra ... Nikon D3 ponoć mniej szumi na wysokim ISO i jakby tak to scalić to Lux aparat by wyszedł , cyfrowka pro powinna oddawac fotografowany obiekt bez znieksztalcen ... narazie to odległa przyszlosc u Canon czy Nikon .
hmm czego z tych rzeczy brakuje D3? Prócz ostatniej, która w gruncie rzeczy jest zminimalizowana i zależy też nie od samej puszki ale od szkieł w dużej mierze.
Zresztą mówimy o zaletach aparatów PRO a nie wizjach, wyznaczamy kryteria które charakteryzują obecne aparaty PRO. Można napisać że aparat PRO to powinien mieć min. 100 MP i najlepiej robić kawę, aha i jeszcze robić zdjęcia 3D i panoramy sferyczne jednym przyciskiem. Może kiedyś będzie to kryterium do oznaczania aparatów PRO ale my mówimy chyba o rzeczach obecnie dostępnych na wysokich półkach.![]()
Fotografia cyfrowa to niestety sztuczny swiat .... realniej popatrzcie na to ,
pixele to niestety nie idealne odzwzorowanie obiektu ,
matryca w cyfrowce to tylko zamiennik kliszy < narazie technicznie niedoskonala i przeklamania w odzwzorowaniu obrazu wnosi ,
Profesjonalny aparat powinien oddawac obraz bez przeklaman ... moze mi sie wydaje ale takiego pro cyfrowego aparatu foto nie-ma ,
Firmy Canon Nikon czy FujiFilm chwala swe pro aparaty cyfrowe ale to reklama tylko ... Cuda to w Erze tylko ,
ja tam prosty fotograf bez balastu i dumy ... obcy mi szpan ... wole radosc z fotografi![]()
no nie przesadzaj, nigdy nie uzyskasz czegoś idealnego, co więcej, poczytaj o Platonie, gość miał dopiero wizję, według niego nic nie jest idealne na naszym świecie![]()
tak czy inaczej - klisza też ma wady przecież, wszystko ma swoja wady ale nie można wszystkiego tym samym nazywać nieprofesjonalnym sprzętem!
btw. głośniki to też marne naśladownictwo żywej muzyki?(jestem pewien, że nigdzie na świecie nie usłyszysz jakości prezentowanej przez bardzo dobry zestaw głośników + nagrania ze studia, osobne dla różnych instrumentów, wokalu itp. itd. ładnie sklejone)
To jest postęp...
Skontaktuj się z nami